Motorola Moto X Style Review

0 Shares

Motorola har i år valt en annan strategi. Moto X har nu två områden, Play riktar sig till mellanklassen och Style riktar sig till high-end. Det tog lite längre tid än väntat, men äntligen anlände Moto X Style till vårt land. Jag har turen att testa den i flera dagar och jag kan redan berätta hur den här nya telefonen från den amerikanska tillverkaren är.

5,7-tums QuadHD-skärm, stereohögtalare och en Qualcomm Snapdragon 808-processor ger en mycket bra upplevelse i det här nya Motorola-flaggskeppet. Vi tackar Motorola Chile varmt för att låna ut den här enheten.

Låt oss börja med analysen!

Tekniska detaljer för den testade enheten

Tillverkare och modell Motorola Moto X Style – XT1572
3G-nätverksband 850/900/1700/1900/2100/900
Band / Kategori
4G LTE
1 (2100), 2 (1900), 3 (1800), 4 (1700/2100), 5 (850), 7 (2600), 8 (900), 12 (700), 17 (700), 20 (800 ), 25 (1900), 28 (700), 29 (700), 40 (2300), 41 (2500)
Kompatibla operatörer i Chile Allt, både i 3G och 4G.
Skärm 5,7 tum, IPS LCD-typ med QuadHD-upplösning och en densitet på 520ppi.
Processor / grafik – Qualcomm Snapdragon 808-processor
– Två kärnor 1,8 GHz + Fyra kärnor 1,44 GHz / 64-bitar
– Adreno 418 GPU
Bagge 3 GB
Intern lagring 32 GB, utbyggbart med MicroSD-kort upp till 128 GB
Operativsystem, hårdvara och funktioner – Android 5.1.1 Lollipop som fungerar på 64-bitars.
– Google Chrome-webbläsare, Spotify, stereohögtalare, Moto-åtgärder, aktiv lyssnande.
Kameror 21MP huvudsensor med autofokus och dubbel LED-blixt. Video i 4K @ 30 FPS, Slow Motion 720p @ 120 FPS.
5MP framsensor med LED-blixt.
Anslutning Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac dual-band, Wi-Fi Hotspot, NFC, A-GPS, GLONASS.
Mått
– 153,9 x 76,2 x 11,1 mm, vikt 179 gram.
Batteri Li-Ion 3000 mAh kan INTE tas bort

Det som är bra berörs inte

Designen som Motorola presenterade för oss med det förflutna Moto X mottogs mycket bra av allmänheten. Tack vare detta behåller den nya Moto X Style mycket av sin föregångares stil. Vad mer, förutom att dess kanter är lite mindre och baksidan har en metallstång på logotypen, är det svårt att hitta en annan skillnad.

DSC_0574_result DSC_0569_result

På framsidan hittar vi många sensorer, den främre kameran tillsammans med dess blixt och stereohögtalare. Åtminstone i den vita modellen kontrasterar alla dessa mycket svarta fläckar, även om det helt klart är en personlig åsikt.

Precis som förra säsongen kommer det att finnas ett bambualternativ på hemmamarknaden, vilket är exakt det vi testade. Materialen är utmärkta, de känns mycket bra kvalitet. Detta ligger i det faktum att telefonen är något tung, men inget obehagligt långt ifrån det.

DSC_0576_result DSC_0575_result

Kort sagt, för mig är designen mer än bra. Nykter, elegant och bekvämt. Jag pekar uppåt i det här avsnittet.

Jag trodde på de stora skärmarna igen

Stora skärmar har aldrig rymt mig. Vid den tiden lämnade jag Nexus-familjen på grund av den absurda storleken på Nexus 6, så innan jag försökte Moto X Style hade jag en viss fördom som hindrade mig från att bli kär vid första anblicken. Det tog ett par timmar för min åsikt att förändras radikalt.

DSC_0586_result DSC_0585_result

Den 5,7-tums skärmen är mycket bra. Med en QuadHD-upplösning och en IPS LCD-panel får vi riktigt spektakulära resultat med en utmärkt ljusstyrka, men det som är mest överraskande är att du inte kände dig obekväm vid något tillfälle, inte ens använda den med en hand. Kanske kommer det att vara formen på ryggen, vikten eller materialet, jag vet inte, men den här telefonen är väldigt välbyggd.

DSC_0593_result DSC_0596_result

Är skillnaden i upplösning märkbar? Absolut, i denna skärmstorlek är skillnaden mycket märkbar, allt helt klart, särskilt multimediainnehållet. Det är ett stort steg från Moto X 2014 utan tvekan.

Ett stort hopp på kameran, men kan vara bättre

Låt oss inse det, Motorola har inte gjort ett bra jobb när det gäller kameror. I denna generation har vi sett ett verkligt försök att förbättra detta avsnitt. Moto X Style har en 21MP-sensor inuti som, trots att den inte är den bästa på marknaden, ger ganska bra resultat … under vissa förhållanden.

Naturligt ljus gynnar denna enhet i hög grad och uppnår fångster av mycket hög kvalitet. Det stora problemet är att de flesta bilder vi vill ta alltid är på språng, i svagt ljus eller inte i perfekta förhållanden. Jag vågar inte säga att resultaten är dåliga eftersom de inte är det, men jag förväntade mig lite mer. Under tiden är den främre kameran mycket bra, inklusive en LED-blixt som lämnade mig blind mer än en gång.

DSC_0580_result

Jag tycker att det är dags för Motorola att ändra gränssnittet för kameran, eftersom programvaran inte är särskilt intuitiv och inte alls praktisk. Tack vare detta fokuserar vissa bilder på andra objekt eller är dåligt upplysta.

Nedan kan du se exempel på fotografier i olika förhållanden och videoinspelning i 4K vid 30FPS.

Stereohögtalare och en otrolig upplevelse

Om du hade Moto X 2014 vet du att det är en mycket glömsk upplevelse att spela eller titta på en video på den. I X Style händer det motsatta. Dess stora skärm kompletteras perfekt av stereohögtalarna, som låter högt och med en mycket anständig ljudkvalitet. Detta är något som alla avancerade smartphones borde ha, även om det finns många tillverkare som försummar det. Ljudkvaliteten med hörlurar är lika bra.

DSC_0597_result

När det gäller programvaran ser vi allt som Google föreslår, till exempel Play-tjänsten. Personligen tror jag att den här applikationen bara når en acceptabel mognadsnivå och kan användas dagligen utan problem, även om jag slutade välja Spotify. Smakens sak kanske.

Motorolas galleri är det enklaste som finns, det fungerar, och det erbjuder de grundläggande redigerings- och organiseringsalternativen du kan förvänta dig. Google Photos är också installerat om du föredrar att fortsätta använda Googles tjänster.

Android som det borde vara

Motorola var pionjären inom de stora tillverkarna för att använda Android enligt Googles förslag. Detta har gett fantastiska resultat i försäljningen, men ännu bättre i den upplevelse de erbjuder för varje användare. Moto X är en av få enheter som får mig att glömma Nexus ibland, för allt fungerar extremt snabbt och med en mycket mogen design.

Terminalen kör version 5.1.1 av Android Lollipop, även om den i flera länder redan tar emot Android 6.0 Marshmallow, så inom de närmaste veckorna kommer den att vara uppdaterad med den senaste versionen av sitt operativsystem.

Skärmdump_2015-12-14-03-51-04 Skärmdump_2015-12-14-03-51-08

Den amerikanska tillverkaren föreslår några små – men användbara – tillägg. Den mest framträdande är fortfarande Moto Display, som låter dig förhandsgranska meddelanden och få åtkomst till dem snabbt med skärmen i vila. Det har också aktivt lyssnande, på detta sätt kan vi anpassa en fras för att väcka telefonen och ge den order. Detta är särskilt användbart när du kör eller när latskap bara passerar dig.

Jämförelser

AnTuTu: 64,639
3DMark (Ice Storm Unlimited): 19 068
Geekbench 3: Single Core 1.205 – Multi Core 3.265
Basemark OS II: Totalt 1.518 – System 2.172 – Minne 1.452 – Grafik 1.931 – Web 872
Basemark X: 22 381

Batteri

Moto X Style har ett 3000 mAh batteri, vilket verkar bra med tanke på storleken och upplösningen på skärmen, liksom processorn inuti. För testerna använde jag enheten som om den vore min, med samma applikationer som jag använder dagligen. Testdagen var jag tvungen att resa utanför Chillán, så jag ansåg att det var perfekt att kräva ännu mer batteriet med lite signal ibland. Trots att WiFi alltid var på var jag ansluten till nätverket i bara några timmar.

Testets varaktighet: Från torsdag 10 kl. 08.50 till torsdag 10 kl. 18.59, med 1% batteri kvar.

Exekverade ansökningar: Chrome, Spotify, Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat, Google+, Gmail, WhatsApp, Telegram och Periscope.

Köranslutning: 4G, WiFi och A-GPS.

Avslutning

Moto X Style går in i ett segment som Motorola inte hade riktat tidigare, och det gör det på ett stort sätt. Den här telefonen gjorde 5,7 tum till ett alternativ för mig igen, vilket andra enheter av denna storlek inte hade uppnått. Jag hade inga problem med att använda den som min huvudtelefon. Dessutom vände jag mig omedelbart till förändringen.

Detta är en mycket välbyggd terminal, med utmärkta material och mycket genomtänkt för alla typer av användare. Dess metalliska ytor ger en kvalitetskänsla över resten av tillverkarna.

Slutsatsen, jag älskade den här nya telefonen från Motorola, en av dess låga punkter är att batteriet kan bli bättre. Detta kan förändras med ankomsten av Android Marshmallow, även om vi inte vet säkert förrän vi testar det. Det kommer dock att pågå dagen utan problem, så om det är ditt riktmärke kommer det inte att vara ett problem.

DSC_0583

Den andra aspekten för förbättring är kameran. Vi hittar en bra sensor som skulle kunna optimeras bättre. Det som också snarast behöver förbättras är kameragränssnittet, vilket är något förvirrande och opraktiskt.

Vi ser sällan en så stor skillnad från generation till generation, men jag är glad att kunna säga att det är helt till det bättre. Jag rekommenderar starkt att du provar den här utmärkta smarttelefonen.

0 Shares