Nästa års iPhones kan anta USB-C-porten

0 Shares

Även om den stora majoriteten av mobilvärldsindustrin redan har börjat byta ut Micro-USB-porten för att ge plats för en mer universell standard (USB-C), Apple har fastnat för Lightning -porten på iPhone, trots att MacBooks redan har USB Type-C-portar i några år.

Nästa års iPhones kan ge en överraskning

En ny rapport från Digitimes -mediet indikerar dock att 2019 års generation av iPhones (och även iPads) vi kunde äntligen se övergången från Lightning-porten till USB-C, vilket kan påskynda processen att anta denna nya standard i resten av branschen.

Enligt källorna till denna rapport, eftersom Apple vill fortfarande omforma sättet att anta denna port, kommer inte att kunna implementera denna teknik för telefoner i år.

För att åtgärda det, enligt 9to5Mac, kommer iPhone (erna) som kommer att presenteras i år med en fabrik Lightning till USB-C-kabel, tillsammans med en ny 18-watts laddare (för snabbladdning) som uppenbarligen kommer att vara kompatibel med denna typ av enhetsport.

Det kommer att bli intressant att se om dessa rykten äntligen går i uppfyllelse, för trots allt, meningsfullt för Apple att övergå från standarder, ännu mer om du redan börjar “testa” terrängen inklusive dessa fabrikskablar.

0 Shares