Netflix lyfter fram Movistar som det snabbaste internet i Chile

0 Shares

Om vi ​​tänker efter, kanske en av de tjänster som är mest beroende av kvaliteten på vår internetuppkoppling är Netflix. Det är därför utvärderingen som de gör av kvaliteten på anslutningarna i vårt land har mycket logik och validitet. Vad är resultaten? Låt oss granska dem.

I första hand – men på ett mycket snävt sätt – är Movistar med sin fiberoptiska tjänst, tätt följt av GTD -gruppen med samma typ av tjänster. Lite längre tillbaka hittar vi VTR och Mundo Pacífico, som erbjuder de högsta beloppen (på papper) i sitt kommersiella erbjudande.

I detta sammanhang framhöll operatör för Movistar, Rodrigo Sajuria:

Vi är mycket nöjda med denna skillnad som gjorts av Netflix, eftersom den framhåller Movistar fiberoptik som den bästa tjänsten för att komma åt videoinnehåll på denna plattform. Och det är just videon som efterfrågas mest av chilenska användare, som fördelar mer än 60% av den totala trafiken till videoinnehåll.

Entel visas i slutet av listan, fastän Det verkar nyfiket att de har gjort fogmätningarna mellan fiber och DSL, vilket de inte gjorde med de andra företagen. Det skulle vara intressant att se en separat utvärdering av båda tjänsterna för att göra det mer rättvist.

Trots det kommer de goda nyheterna in att alla de inkluderade företagen har ett ganska nära spektrum när det gäller deras genomsnittliga hastigheter. men å andra sidan borde samma hastigheter vara mycket högre för att komma närmare vad de erbjuder sina kunder vid anställningstillfället.

0 Shares