Nintendo Tittar på Android för deras “NX” -konsolprojekt

0 Shares

Nintendo har svårt att vänja sig vid den mobila spelscenen och för knappt några veckor sedan meddelade de att de skulle göra några mobilspel. Nu funderar de på att använda Android i sitt “NX” -konsolprojekt.

nintendo-tablette-android-753x420

Information är knapp om denna enhet, förutom kodnamnet och nu en potentiell kandidat för ett operativsystem. Spekulationer säger att vi kan se det under 2016, men det japanska affärstidningen Nikkei verkar ha de extra detaljerna. Det är de som nämnde Android och förresten har Nintendo inte bestämt sig än. Vi undrar om det är ren Android, eller kanske en anpassad ROM applicerad ovanpå den.

Målet är klart: ge utvecklare en chans att arbeta med en plattform de är mycket bekanta med och utnyttja också en marknad med hundratusentals befintliga titlar. Problemet med Android är att om Nintendo också släpper sina spel via Play Store, kommer de att utsättas för att få ut sina APK -filer på olagliga delningssidor och vinster skulle vara borta.

Naturligtvis kunde de gå IAP -vägen och göra spel free. NX har inte en mycket tydlig riktning nu, så vi vet inte om det är en handenhet eller en ersättning för Wii U. Vad förväntar du dig?

0 Shares