Nokia 1 är den första enheten med Android Go som officiellt anländer till Chile

0 Shares

Igår berättade vi att Nokia 6.1 anlände till Chile officiellt med operatören Movistar till ett pris av CLP 199 990 dollar.

Men idag en ny Nokia som anses vara en av de bästa nybörjarutrustningarna.

NOKIA 1 ANVÄNDER I CHILE FÖR ATT INLEDA OSS TILL ANDROID GO

Nya Nokia 1, första enheten med Android Go som marknadsförs i vårt land.

Android Go är en lätt version av Android Oreo -operativsystemet och det är speciellt tillägnat datorer som har mer grundläggande hårdvara.

För samma, Android Go har Google -applikationer optimerade för denna typ av utrustning, som YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Chrome Go, Files Go … etc. Program som också använder mindre minne och förbrukar mindre mobildata.

Nokia 1 har en 4,5-tums IPS LCD-skärm med en upplösning på 480 x 854 pixlar, inuti den finns en Mediatek MT6737M fyrkärnig processor som åtföljs av 1 GB RAM och 8 GB intern lagring som kan utökas med kort. Micro SD.

Den har en 5 megapixel huvudkamera med LED -blixt, 480p video och en 2 megapixel frontkamera. Den integrerar 4G -anslutning, Bluetooth 4.2, GPS, FM -radio och MicroUSB -kontakt. Operativsystemet är Android 8.1 Oreo (Go Edition) och har ett 2150 mAh batteri.

Som märket är van vid kommer Nokia 1 med Android Go, som lovar att leverera en snabb, säker och alltid uppdaterad enhet till användaren. Dessutom har den distinkta egenskaper: en attraktiv, minimalistisk design och gjord för att hålla.“, Förklarade Javier Valenzuela, Terminal Manager för Movistar Chile.

De Nokia 1 finns redan i Movistar i varma röda och mörkblå färger, och priset är 69 990 dollar i teamsläppsläge.

Via pressmeddelande – Movistar Chile
0 Shares