Nokia 7 Plus överför personuppgifter om användare till Kina

0 Shares

De finska myndigheterna kommer att undersöka företaget HMD Global, som äger rättigheterna till det finska varumärket Nokia. HMD Global misstänks för hemlig och inkonsekvent överföring av personlig användarinformation av Nokia 7 Plus-smarttelefonen till Kina.

Nokia 7 Plus

Det norska TV-företaget NRK var först med att meddela att Nokia 7 Plus skickade konfidentiell information till Kina. Enligt användaren Henrik Ostad överförde sin smartphone ständigt i okrypterad form plats, serienummer och SIM-nummer till en server med domänen vnet.cn, vars ägare kan vara det kinesiska statliga företaget China Telecom.

NRK informerades om att HMD Global redan har erkänt situationen och kopplat den till en programvarufel i en sats av Nokia 7 Plus och meddelat en buggfix i OS-uppdateringen. Dessutom uppgav HMD Global att det är omöjligt att få användardata baserat på den felaktigt överförda informationen.

Därefter tillkännagav den finska dataskyddsombudet Reijo Aarnio inledningen av en utredning av Nokia-enheter, där man undersökte och utvärderade överträdelserna ur en juridisk synvinkel.

0 Shares