Nu kan du lyssna på din musik med synkroniserade lampor tack vare Philips Hue och Spotify

0 Shares

Vem har inte velat ha ett eget diskotek hemma eller ha känslan av att vara på en konsert? Tja nu kan du få det med hjälp av Philips och Spotify.

Om du har de berömda smarta lamporna Philips Hue tillsammans med deras respektive Philips Hue BridgeTja, nu kan du få ljusen att gå till rytmen i musiken du lägger på Spotify.

Denna nya och oväntade allians kommer att tillåta Philips Hue -appen tillgång till metadata för Spotify -låtarna och därmed ha några millisekunder fördel för att kunna skicka sin respektive signal till de smarta lamporna, så att synkroniseringen blir perfekt.

Det finns andra metoder för att göra detsamma, men de kräver smarttelefonens mikrofon för att upptäcka musikens takt, en process som orsakar fördröjning i synkronisering och lämnar mycket att önska.

Den goda nyheten är det alla Spotify -användare kommer att kunna komma åt den här nya funktionen, och för Spotify -användare Free (gratis tjänst), för närvarande när annonsen spelas upp, kommer lamporna att visa ett standardmönster och återuppta synkroniseringen när din musik börjar igen.

Denna iögonfallande funktion har varit i beta i några veckor och förväntas släppas för alla användare i oktober. Men från och med idag, 1 september, kan du ha “Tidig tillgång” enligt de tillgängliga instruktionerna här.

Via Philips Hue

0 Shares