Nu sägs det att iPhone 13 bara kommer att kunna ringa nödsamtal med hjälp av satelliter och bara i vissa länder

0 Shares

För några dagar sedan berättade vi om möjligheten att nästa iPhone 13 har möjlighet att ansluta till satelliter för att ringa och skicka meddelanden, något som analytikern Ming-Chi Kuo bekräftade att det skulle vara.

All information relaterad till de nyheterna finns i följande länk:

Den nyheten väckte naturligtvis stor uppståndelse, så mycket att vissa satellitenheters handlingar gick igenom himlen som aldrig förr. Men saken skulle tydligen inte vara så underbar som Kuo beskriver det.

En annan känd Apple-relaterad analytiker, Mark Gurman, säkerställer att iPhone 13 verkligen kommer att ha möjlighet att ansluta till satelliter, men det skulle bara vara att ringa nödsamtal, eftersom att använda denna tjänst för alla samtal skulle vara mycket dyrt och mobilnätsoperatörer inte skulle vara särskilt nöjda med Apple, för vilket skulle vara lite riskabelt att tillämpa.

Men inte bara kommer användningen att vara begränsad för nödsamtal, det skulle också vara en tjänst som bara vissa länder kan dra nytta av, det skulle inte vara något som skulle fungera globalt. Även Mark går längre och säger att Apple planerar att lansera sitt eget satellitnät, men det finns fortfarande år för det att hända.

”Nödfunktionerna fungerar bara i områden utan mobiltäckning och endast på vissa marknader. Apple planerar att så småningom distribuera sitt eget satellitnät för att överföra data till enheter, men den planen kommer sannolikt att ta år att komma igång. “

Inget är bekräftat än och den aktuella informationen är förvirrande, så vi har inget annat val än att fortsätta vänta på den officiella presentationen av iPhone 13, som skulle inträffa någon gång denna månad. Vi kan inte berätta det exakta datumet eftersom Apple inte har avslöjat det, men det är mycket troligt att det kommer att avslöja det under de närmaste dagarna.

Via Apple Insider

0 Shares