Nubia Z17S recension: så mycket potential, men …

0 Shares

Nubia Z17S

Slutligen med Nubia Z17Sverkar företaget vilja ändra något i design av hans nya övre delen av intervallet. Till skillnad från tidigare smartphones hittar vi faktiskt en skärm utan ram i 17: 9 ännu bredare och vilket ytterligare minskar de övre och nedre ramarna. I det här avseendet Nubia gjorde ett exceptionellt jobb, men kommer hon att kunna få denna smartphone att lysa även i andra sektorer? Låt oss ta reda på det i vår fullständiga recension.

Nubia Z17S recension

Design och konstruktion

De design av Nubia Z17S Det är verkligen magnifik, faktiskt hittar vi en stor skärm på framsidan och en baksida tillverkad i glas, som erbjuder vackra ljusspel. Tyvärr är nackdelen att vi på lång sikt kommer att hitta många fingeravtryck, men det är möjligt att övervinna detta problem med ett omslag.

Nubia Z17S

Skalet är helt gjort av glas med sidoramen in aluminium, som endast avbryts av insättningen av plastbanden för antennerna. där konstruktion det är mycket fast och även om jag har fallit för det ett par gånger har jag inte hittat någon skada. Just i denna aspekt är smarttelefonen det mycket hal och vi måste vara uppmärksamma på ytan på vilken vi placerar den, för det räcker för att detta ska vara lite benäget för att få enheten att falla.

Men i handen är det fortfarande bra balans, men på grund av hans generösa dimensioner det är inte lätt att använda den med bara en hand. I det här fallet kommer mjukvaran till vårt hjälp eftersom vi tack vare dubbeltrycket på skärmkanten kan öppna några genvägar och utföra alla grundläggande funktioner.

Nubia Z17S

De Nubia Z17S har storleken på 147,5 x 72,7 x 8,50 cm för en total vikt av 170 gram, vilket inte gör det till en fjädervikt, men ger oss en känsla av soliditet och motstånd.

När vi återvänder till baksidan hittar vi den klassiska konfigurationen inklusive dubbelkamera, LED-blixt med dubbelton och fingeravtryckssensor. På höger sida hittar vi strömbrytaren och volymvippan, till skillnad från den vänstra där det bara finns den dubbla Nano SIM-platsen. Ovan är det möjligt att märka mikrofonen som är användbar för att minska miljöbuller, medan under systemhögtalaren sitter USB Type-C-ingången och huvudmikrofonen.

Det senare visar sig vara exakt, men inte en splinter. Det kan vi bekräfta 9 gånger av 10 lyckas låsa upp smarttelefonen smidigt. Felmarginalen beror på att det ofta är i jämnhöjd med kroppen svår centrera sensorn perfekt vid första skottet.

Endast den främre delen finns kvar där den dubbla kameran, öronkapseln, meddelandedioden och de olika sensorerna finns.

Visa

De visa av Nubia Z17S det är en enhet IPS från 5,73 tum av diagonalt med format 17: 9, upplösning 2040 x 1080 pixlar, densitet av 403 PPI och skydd Corning Gorilla Glass.

Jag måste erkänna att panelen på den här smarttelefonen verkligen är det optimal, vi har gudar Livfulla färger, men aldrig för mättad och en bra maximal / minimal ljusstyrka. Kort sagt, skärmen på den här smarttelefonen är ett riktigt nöje för ögonen, tack vare dess definition och andelen förhållande mellan skärm och kropp av81,7%.

Som alla enheter IPS, i extrema vinklar i vita tenderar något mot Grå och svarta är inte helt tråkiga, men annars betraktningsvinklar Jag är mycket bra. Slutligen, pekskärm den är alltid snabb och lyhörd och ljusstyrkessensorn fungerar bra.

Hårdvara

Under kroppen hittar vi en chipset Qualcomm Snapdragon 835 inklusive en processor oktakärna med maximal klockfrekvens på 2,45 GHz, en GPU Adreno 540, 8 GB från Bagge Och 128 GB från internt minne inte utbyggbart.

Hårdvarusektorn erbjuder det bästa du kan hitta på marknaden med en bestämd konfiguration stilig. Jag har faktiskt inte stött på någon fördröjning eller störning av något slag. Applikationerna öppnas ganska snabbt och det finns inga problem med hanteringen av appen som är öppen i bakgrunden tack vare 8 GB från Bagge.

där GPU fungerar lika bra och vi lyckas spela tyngre spel som Asfalt 8 smidigt och med en stadig hög bildfrekvens.

Kamera

Bak finns en dubbel kamera med en sensor från 23 + 12 megapixlar med öppning f / 1,8-2,0, 2x zoom, autofokus Dual Pixel Dual Core Och Dual Tone LED-blixt.

Under förhållanden med bra ljusstyrka skotten är Bra, kännetecknat av en bra detaljnivå och gudar trogna färger. Trots de erhållna resultaten får man intrycket att detta Nubia Z17S kan inte ge oss skott på nivån av den bästa toppen av ögonblicket för ögonblicket som Galaxy Note 8, Mate 10 Pro eller iPhone X. L ‘HDR fungerar mycket bra och resultaten är märkbara, särskilt för sociala nätverk.

På kvällen sjunker kvaliteten och digitalt brus blir tydligare, men bilderna lyckas ändå vara tillräckliga ljus. Särskilt i svagt ljus är det viktigt att hålla din hand stadigt för att förhindra att fotot rör sig, eftersom det inte finns någon optisk stabilisering.

På framsidan finns det alltid en dubbel kamera, men den här gången med två sensorer från 5 megapixlar och öppenhet f / 2.2.

När det gäller denna aspekt, jag selfies de övertygade mig inte mycket, eftersom de returnerade skotten inte ligger upp till toppen. Färgerna är ganska trogna, men jag förväntade mig något mer när det gäller detaljer. Dessutom är det enkelt att ta suddiga bilder på kvällen om du inte har en bra stadig hand.

När det gäller porträttläge, agerar programvaran för tungt och ger resultat enligt min mening otillräcklig.

Videor kan spelas in upp till maximal upplösning på 4K med en kvalitet och digital stabilisering som är tillräcklig.

Audio

När det gäller ljud, Nubia fick oss vana vid det ganska bra och det också Nubia Z17S är inte långt efter. Faktum är att ljudutgången från den nedre högtalaren är väldigt mäktig och den kvalitet är Bra. Lyssna med hörlurar med hörlurar Typ-C är lika bra och utjämningen blir bättre.

Inget problem även med ljudet som kommer ut ur öronkapseln, faktiskt kan vi höra vår samtalspartner tillräckligt.

Anslutning

De Nubia Z17S har anslutningsstöd LTE Cat.12 (vi hittar också band 20), Dual Band Wi-Fi a / b / g / n / ac, Bluetooth 4.1, NFC Och GPS / A-GPS / GLONASS / BeiDou. Navigering kännetecknas av en responsiv och exakt signalfixering.

SIM-kortplatsen kan bara rymma två nano SIMi själva verket hittar vi inte plats för microSD. Dessutom är, enligt tradition, mottagning mycket bra även i mer isolerade områden.

programvara

Ombord på Nubia Z17S vi hittar Android 7.1.1 Nougat med anpassat gränssnitt Nubia UI 5.1 Och säkerhetsplåster uppdaterad till 1 augusti 2017.

Programvaran finns i sin variant internationell och är helt i Italienska. Jämfört med den senaste versionen testad den Nubia Z11, vi har en större stabilitet och av förbättrade översättningar, även om det fortfarande finns ett par fel.

Allt som allt gränssnittet går bra och jag har inte hittat några speciella fel eller störningar. Jag måste säga att det kinesiska företaget har gjort framsteg i detta avseende, men det är synd för Augusti patch.

där Nubia UI har ett brett utbud av anpassningar, inklusive FiT gestereller av gester associerad med kanterna på skärmen genom vilka vi kan utföra olika funktioner. Bland dessa finns möjligheten att öka och minska ljusstyrkan, bläddra bland apparna som är öppna i bakgrunden eller stänga dem alla, gå tillbaka eller öppna en meny med några genvägar genom vilket det är möjligt att ersätta de klassiska programnycklarna.

I själva verket, till skillnad från alla andra Nubia, tangenterna är inte fysiskt närvarande tillbaka, multitasking ochikonisk hemknapp i form av en cirkel, eftersom de har ersatts av gudar mjuka nycklar för att expandera ytan på visa.

Vi har också spelläge, super skärmdump, delad skärm och kloning av vissa appar som Messenger, Facebook och WhatsApp.

Batteri

Under kroppen hittar vi ett batteri 3100 mAh, som lyckas garantera oss en bra autonomi.

Med mycket intensiv användning, kommer vi att kunna komma säkert till kväll med 4 timmar och 30 minuter från aktiv skärm, under användning mild det är möjligt att gå upp till 6 timmar och 15 minuter från SoC.

där laddning sker ganska snabbt, faktiskt tar det ungefär 1 timme och 45 minuter för att nå 100%.

Slutsats

De Nubia Z17S det är en smartphone otroligt vacker och med mycket potential, men tyvärr hittar vi några små osäkerheter som inte gör det riktigt konkurrenskraftigt inom smartphoneområdet Premie.

Trots den magnifika skärmen, den utmärkta designen och den högsta hårdvarukonfigurationen kan kameran inte hålla sig själv och programvaran behöver förbättras.

Det måste säkert sägas att den estetiska faktorn “ensam är värt priset på biljetten” (som de säger), men om vi också beräknar att vi genom de kinesiska butikerna inte kommer att ha den officiella garantin och att det nästan säkert inte kommer att vara importeras till Italien, kanske det är värt att vända sig till andra stränder. Faktum är att Nubia Z17S finns tillgänglig på Geekbuying till priset av 546,71 euro.

0 Shares