NVIDIA Jetson Nano – $ 99 AI enkelkortsdator

0 Shares

Vid GPU Technology Conference 2019 tillkännagav NVIDIA Jetson Nano, en $ 99, kompakt, högpresterande dator som möjliggör smarta system.

Jetson nano

Egenskaper

NVIDIA Jetson Nano är en kompakt CUDA-X-lösning för AI-arbetsbelastningar. Enheten är byggd på en 4-kärnig kretsuppsättning med ARM A57-arkitektur, 128-kärnig videokrets med NVIDIA Maxwell-arkitektur.

NVIDIA Jetson NanoNVIDIA Jetson Nano

Volymen för LPDDR4 RAM är 4 GB, dess bandbredd är 25,6 GB / s och ROM: n är 16 GB på eMMC. Datorn kommer att köra Linux för Tegra OS. Massmodulens dimensioner är 70 × 45 mm och dimensionerna för utvecklingssatsen är 100 × 80 mm.

Prestanda och strömförbrukning

Hårdvaruplattformen låter dig spela upp 4K -video med upp till 60 FPS, dess prestanda i moderna AI -applikationer är 472 gigaflops och strömförbrukningen är 5 watt.

Funktionalitet

Jetson Nano har stöd för flera högupplösta sensorer och kan köra flera neurala nätverk på varje ström från varje sensor. Dessutom är enheten kompatibel med många populära AI -ramverk.

Leveransinnehåll

Modulen innehåller en strömförsörjning, frekvensstyrenhet, minne och gränssnitt, och är också kompatibel med de flesta kringutrustning och tillbehör. Tillsammans med satsen tillhandahålls instruktioner och färdiga projekt från NVIDIA, dessutom kommer tillverkaren att underhålla forum för Jetson-utvecklare.

NVIDIA Jetson Nano

Kostnad och släpptid

NVIDIA Jetson Nano kommer att finnas i två versioner – ett utvecklarpaket för $ 99 och en färdig massenhet för $ 129 (för beställningar om 1000 enheter eller mer), leveransen börjar i juni. Båda versionerna av Jetson Nano kommer att vara tillgängliga via större NVIDIA -distributörer, och ett utvecklarpaket kommer också att erbjudas från Seeed Studio och SparkFun.

0 Shares