Ny avsiktlig fiberoptisk skärning påverkar 26 tusen VTR -kunder i Providencia och Santiago Centro

0 Shares

26 tusen kunder hos operatören VTR De drabbades av en fiberoptisk skärning som gjorts av tredje part och avsiktligt i kommunen Providencia och Santiago Centro idag.

På följande bilder som tagits av VTR -tekniker syns avsiktligt skärande av den optiska fibern tydligt, ett faktum som anses vara vandalism, så operatören kommer att överlämna alla detaljer till myndigheterna.

Operatören kommenterar att de under de senaste sex månaderna har upplevt ett stort antal fibernedskärningar, vilket direkt påverkar servicen för tusentals kunder, oavsett om de är individer, organisationer och företag.

Faktum är att de avsiktliga nedskärningarna från tredje part gick från i genomsnitt 6 per månad år 2020 till 64 fall i april 2021 och 56 fall i maj i år.

VTR har lämnat in 190 klagomål på nationell nivå först under detta år 2021 för skadligt avbrott i telekommunikationssignalen för allmän lag 18 168 (allmän telekommunikationslag) och kommer att fortsätta att utöva alla de rättsliga resurser som lagen beviljar för att stoppa den här typen av vandalism. .

Slutligen tillägger operatören att e -postmeddelandet [email protected] är tillgängligt så att personer som ser en avsiktlig fiberskärning eller vandalism kan skicka information snabbt och enkelt.

Via pressmeddelande – VTR

0 Shares