Ny generation Apple Watch kan innehålla kroppstemperatur- och blodtryckssensorer

0 Shares

äpple klocka

Affärstidningen Wall Street Journal (WSJ) har meddelat några av de innovationer som kommer att implementeras i Apple Watch. Publikationen avser interna Apple -dokument och kunniga källor nära företagets ledning.

Enligt WSJ planerar den amerikanska tillverkaren att utrusta Apple Watch med sensorer som detekterar kroppstemperatur och mäter blodtryck. Temperatursensorn kan användas av kvinnor för att upptäcka början av ägglossning för att hjälpa till att planera en graviditet. Dessutom kan den här sensorn diagnostisera feber.

Enligt Apples dokumentation, för att bestämma blodtryck, kommer smartwatches att mäta blodflödeshastigheten genom artärerna. Förresten, Samsung använder ett liknande system i sina smartklockor.

äpple klocka

Nya Apple Watch Series 7 kommer i höst. Men sensorerna, som WSJ rapporterade, kommer inte att visas i Apples bärbara prylar förrän nästa år, det vill säga i den åttonde Apple Watch -serien.

Dessutom planerar företagets specialister att göra förbättringar av sömnövervakning och oregelbundna hjärtslagsdetekteringssystem. Det är möjligt att Apple kommer att lägga till andra funktioner i den smarta klockan för att övervaka användarens fysiska tillstånd. I synnerhet undersöks möjligheten att använda en blodsyresensornivå för att diagnostisera sömnapné. Dessutom utvecklar Apples ingenjörer en icke-invasiv metod som kommer att kontrollera blodsockernivån.

Källa: wsj.com, forbes.ru


Lägg till till dina källor i Yandex News
Prenumerera på i Google Nyheter och Pulse.Mail
Vår kanal i Telegram och VK -gruppen


0 Shares