Ny OLPC modulär hybridbärbar dator kan fungera i flera år i skolor

0 Shares

Projektet One Laptop Per Child går nu i modulär riktning, precis som många andra stora projekt där ute, inklusive Ara. One Education, initiativets Aussie -partner kommer att lansera en ny hybrid -bärbar dator om några veckor, med modularitet i åtanke.

XO+oändlighet

Detta gör det möjligt för användare att byta komponenter i ren Project Ara -stil. Det finns inga officiella detaljer ännu, men lyckligtvis lyckades vi få tag på några bilder som visas i den här artikeln. Nykomlingen kallas XO-Infinity och den kan användas som både en bärbar dator och en surfplatta. Den delar det färgstarka tillvägagångssättet från de nuvarande OLPC-enheterna och dess modulära system verkar vara ganska barnvänligt.

Den goda nyheten är att skolor i många år kommer att kunna behålla dessa OLCP och bara byta ut komponenter med nya. Detta är idealiskt för länder och skolor med lägre budget och vi kan inte vänta med att höra mer om projektet. Separata moduler för XO-Infinitys kamera, batteri, nätverk och bearbetning kommer att finnas tillgängliga. Att göra enheten så enkel att reparera och uppgradera som möjligt är huvudmålet bakom OLPC.

xo-infinity1

0 Shares