Nya Apple -patentdetaljer MacBook med pekplattatangentbord, Haptisk feedback

0 Shares

Jag har sagt det förut: Jag tror att vi är på väg mot en framtid som inkluderar en hybrid mellan en MacBook och en iPad och även en hybrid mellan iOS och OS X. Att ta oss ett steg närmare det är Apple -patentet nedan, det handlar om en MacBook med pekplattans tangentbord.

349871872987346726389-980x420

Detta innebär att det fysiska tangentbordet ersätts med en pekplatta, liknande Force Touch -styrplattan för mössinmatning. Naturligtvis är vägen från patent till verklig produkt lång och vi har ingen aning om vad Apple faktiskt planerar för framtiden. Det kan vara ett helt system baserat på en utvecklad Force Touch, med en mängd olika typer av tryckningar och beröringar att matcha.

hniesdygx4ltgpe3suxw

Patentet inlämnades i september 2015 och det kallas ”Zero Travel”, med hänvisning till eliminering av de fysiska nyckelresorna, uppenbarligen. Det betyder att det inte finns några rörliga delar här och den stora pekplattan kommer att använda haptisk feedback för att erbjuda tangenttryckrepresentation. Hur kommer detta att fungera? För det första kommer pekplattans yta att lysa upp och visa konturerna och bokstaven för de olika knapparna.

Detta ersätter det bakgrundsbelysta tangentbordet vi hade hittills på bärbara MacBook Air- och Pro -datorer. En mindre pekplatta kan också användas, sitter längs den aktuella styrplattan och används som den numeriska delen av tangentbordet. Hur låter detta för dig?

0 Shares