Nya applikationen PriSus låter dig varna dina vänner om en eventuell aggression

0 Shares

Enligt UN Women -organisationen kommer mer än hälften av aggressionerna som drabbas av kvinnor från människor de känner, vare sig det är vänner eller människor de litade på och öppnade dörren till sitt hem. Andra fall uppstår också när du går ombord på en taxi eller med personer du träffat online.

Tyvärr är offren för det mesta ensamma och har ingen att vända sig till när hot och aggression börjar. Av denna anledning föddes en applikation som kan vara användbar för dig i det ögonblicket som jag hoppas aldrig kommer.

Detta är PriSus, ett program som låter dig varna dina vänner eller betrodda kontakter om en möjlig attack genom ett meddelande som kommer att ha fotot av angriparen, tid, datum och exakt plats för var du befinner dig just nu.

PriSus är ett lättanvänt program, det kräver bara att du laddar ner och installerar appen och väljer dina “vårdnadshavare” genom dina kontakter på din smartphone som får varningen när du är i fara. Du kommer bara att kunna välja tre av dem som ska ta emot data i realtid.

Om dina “vårdnadshavare” inte har programmet installerat kan du skicka en inbjudan via sociala nätverk, snabbmeddelande -appar eller textmeddelanden för att ladda ner appen och få en varning med ett differentiellt ljud så att de vet att du varnar dem om något.

Det är ett lättanvänt verktyg som kan vara mycket avskräckande när det gäller att känna sig hotad, eftersom den potentiella aggressorn identifieras för tredje part med hans / hennes foto, platsen och den exakta tiden. Det här är som en varning. Om något händer mig kommer du att vara huvudmisstänkt, för mina vänner har redan ditt ansikte och de vet att vi är här”Förklarar skådespelerskan och PriSus -ambassadören Magda Müller.

I Chile mottas cirka 85 klagomål varje dag för påstådd olycka enligt uppgifter från Carabineros och utredningspolisen. Under tiden, mellan 2003 och 2017, mottogs mer än 15 516 rapporter om försvunna personer i landet.

Ladda ner Prisus -appen från din iPhone eller Android och skapa din profil.

Dina vårdnadshavare: Från telefonens telefonbas måste du lägga till dina vårdnadshavare, med högst tre, bland dem som kan hjälpa dig i en farlig situation. Om de inte har appen kan de ladda ner den via en inbjudan som du kan dela med dem via WhatsApp, Facebook, Messenger eller textmeddelanden.

Fotografi och data: För att meddela din vårdnadshavare, tryck på knappen i din Prisus -app, som tar ett foto av den möjliga aggressorn och det skickas automatiskt via ett meddelande i programmets chatt.

SOS: När vårdnadshavaren får fotot kommer ett varningsljud att nå hans mobiltelefon så att han kan reagera snabbt för att hjälpa dig.

Geolokalisering: När fotot skickas till din vårdnadshavares telefon följer det din exakta plats i realtid, så att det enkelt vet var du kan hitta dig.

PriSus är tillgängligt för enheter med Android och iOS (iPhone) och du kan ladda ner det gratis från Google Play -butiken eller App Store.

Via pressmeddelande – PriSus
0 Shares