Nytt Oculus Rift S -headset introducerat

0 Shares

Oculus presenterade igår det nya Rift S VR-headsetet, som utvecklades tillsammans med Lenovo för att leverera förbättrad prestanda.

Oculus Rift S

Visar

Skärmupplösningen har ökats från 1200 × 1080 till 1440 × 1280 pixlar, skanningsfrekvensen har minskat från 90 till 80 Hz och LCD -skärmar används istället för OLED -matriser. Oculus Rift S stöder samma appar som den tidigare versionen av headsetet, medan kraven på datorns prestanda förblir desamma på grund av lägre uppdateringsfrekvens. Det är möjligt att zooma in eller ut från objektivet.

Kameror

Oculus Rift S har fem kameror, uppdaterade Oculus Touch -kontroller och en rad Oculus Insight -kameror som ersätter externa sensorer.

Fastsättning

Oculus Rift S har ett nytt huvudband i plast med ett specialhjul för att fästa enheten på huvudet, liknande det som används i PlayStation VR.

Särdrag

En av nyckelfunktionerna i Oculus Rift S är Passthrough Plus-funktionen, som låter dig se din verkliga miljö när du konfigurerar ditt virtuella utrymme med verktyget Oculus Guardian.

Försäljningsstartdatum och kostnad

Oculus Rift S kommer att säljas under våren 2019 för ett rekommenderat pris på $ 400, vilket är $ 50 mer än den nuvarande Oculus Rift. Samtidigt fasas den nuvarande generationen Oculus Rift ut.

0 Shares