OnePlus samlar in personuppgifter från användare på sina enheter

0 Shares

Inte allt som glittrar är guld. Även om vi inte kan förneka att det kinesiska företaget OnePlus har gjort ett bra jobb med sina senaste enheter, har klagomål och besvikelser från användare varit konstant. OnePlus 5 är en mycket kraftfull terminal, som vi redan har analyserat, och vi drar mycket bra slutsatser av den. Men det har vissa brister, som den geléliknande skärmen. Det sista problemet som vi har känt till detta företag går mycket längre, som berör vår enhets integritet.

Som vi har kunnat läsa i olika nationella och internationella medier samlar det kinesiska företaget in personuppgifter från sina enheter utan föregående meddelande och permanent genom sitt anpassningsskikt, OxygenOS. Med detta menar du att OnePlus samlar in information som vår plats, de applikationer vi använder och tjänster. Det värsta är att företaget inte meddelar oss detta alternativ som om det gör det, till exempel Apple eller Samsung med sina enheter. Det finns inte heller något sätt att inaktivera det här alternativet, det frågar oss bara i den ursprungliga konfigurationen. Enligt analytikern som upptäckte detta problem samlar de in data från upp till hur många gånger du låser upp enheten.

OnePlus uttalar sig om datainsamling

OnePlus användarupplevelse

OnePlus hävdade i ett uttalande att det samlar in data från användare, men gör det för att förbättra OxygenOS -upplevelsen i framtida uppdateringar. Med samlingen kan de ta reda på vad som är fel och vad användarna använder mest. Trots det har OnePlus sagt att det finns ett alternativ för att undvika att skicka personuppgifter. Bara, Vi måste gå till Inställningar – Avancerat och inaktivera alternativet som säger Integrera i användarupplevelseprogrammet. Även om de hävdar skickas data fortfarande till OnePlus -servrar.

Förhoppningsvis löser OnePlus detta problem snart. Inte alla användare vill att personuppgifter skickas till företaget, men efteråt missbrukar de dem inte.

Via: TheNextWeb.

0 Shares