OPPO och ColorOS 12: här är vilka modeller som kommer att uppdateras

0 Shares

oppo coloros 12 android 12

Med den officiella presentationen av Android 12 från Google har alla de olika tillverkarna börjat testa det, inklusive OPPO i formen av ColorOS 12. Vi vet inte ännu om detta faktiskt kommer att vara namnet på OPPO: s nästa användargränssnitt, men det är mycket troligt. Tillsammans med Xiaomi, OnePlus, vivo och andra verkligheter arbetar OPPO nära med Google -utvecklare för att förbättra mjukvaruupplevelsen för sina smartphones. Den nya versionen av Android presenterades på Google I / O 2021 och företaget har formaliserat lanseringen av den allra första Developer Preview ombord på OPPO Find X3 Pro. Men vad kan vi förvänta oss av den framtida versionen av det egna ColorOS -gränssnittet?

OPPO testar ColorOS 12: här är vad som kommer att vara nytt med Android 12

En av hörnstenarna i Android 12, och därför i OPPO: s ColorOS 12, kommer att vara den sektor som binder säkerhet och integritet. Ett ämne som OPPO alltid älskar, som redan i de nuvarande versionerna av ColorOS använder olika funktioner för att skydda sina användare. I den nya versionen av Android kommer vi att se nya implementationer, till exempel möjligheten att dra nytta av en ungefärlig GPS -position. En användbar funktion för att returnera en “förklädd” geografisk plats i form av ett generiskt område till alla de appar som vi tror inte behöver veta vår exakta position.

En annan viktig nyhet kommer att varaindikator för mikrofon och kamera, som är en slags meddelande-LED på skärmen som hjälper dig att veta när en app använder dem. Dessutom kan användare via en speciell widget omedelbart blockera åtkomst till mikrofonen och kameran för alla appar som körs. Med Android 12,app viloläge inte använt på över 90 dagar, återställer användbart minnesutrymme.

OPPO -teamet talar fortfarande om ColorOS 12 och har gjort det känt att det arbetar för att göra det till ett gränssnitt mer intuitivt och anpassningsbart. Som vi vet är faktiskt nyheten i Android 12 debut av den estetiska stilen Material U. En visuell stil som gör det möjligt för användare att liva upp användargränssnittet med fler anpassningsalternativ, och också kunna välja en färgpalett baserad på skärmens bakgrund. Den stora uppdateringen kommer också att ge förbättringar för spel, eftersom appar kommer att kunna returnera en taktil feedback i synkronisering med ljudavdelningen.

ColorOS 12: alla designrykten

oppo android 12

Det arbete OPPO tar med dig användargränssnitt den bör baseras på en studie av de olika användargränssnitten på smartphonemarknaden. Faktum är att, som rapporterats av olika läckare, kommer det att finnas element inspirerade av MIUI, men också till Flyg mig och framför allt till Väte av OnePlus, som kommer att ha stor inverkan på modellerna som kommer till väst. Märkligt nog ColorOS 12 kommer också att ha några idéer från Smartisan OS och förmodligen inte av en slump med tanke påjag anländer av i OPlus -sammanhanget.

Medan vi väntar på mer officiella detaljer om UI -designen, här är vad som borde vara de första livebilderna av ColorOS 12 från OPPO. Utseendet verkar behålla stilen i den nuvarande versionen – såvitt kan ses av denna handfull stulna skott – om än med några visuella tillägg. Uppenbarligen är det bra att ta bilderna med tång, åtminstone tills en bekräftelse från OPPO angående utformningen av sitt nästa gränssnitt.

Kompatibla modeller

Det är fortfarande flera månader innan OPPO släpper de första ColorOS 12 -ROM -skivorna baserade på Android 12. Listan över kompatibla smarttelefonmodeller är därför ännu inte officiell men baseras på de uppdateringspolicyer som OPPO har följt under de senaste åren. Om du är intresserad kan du konsultera dem i min dedikerade artikel. Följaktligen är listan provisorisk (och kommer att uppdateras med tiden), eftersom fler modeller säkert kommer att läggas till under de kommande månaderna.

OPPO Find X3, X3 Pro, X3 Neo, X3 Lite, Find X2, Find X2 Pro, Find X2 Neo, Find X2 Lite OPPO Reno 6, Reno 6 Pro, Reno 6 Pro +, Reno 5, Reno 5, Reno 5 Pro, Reno 5 Pro +, Reno 5 Lite, Reno 5 F, Reno 5 Z, Reno 5 K, Reno 5 A, Reno 4, Reno 4 Pro, Reno 4 Lite, Reno 4 F, Reno 4 Z, Reno 3, Reno 3 Pro, Reno 3 Youth, Reno Ace 2OPPO F19, F19 Pro, F19 Pro +, F17, F17 ProOPPO A95, A94, A93, A92s, A74, A73, A72, A55, A54, A53, A53s, A52, A35, A33, A32, A31, A15, A15s, A12, A9 (2020) OPPO K9, K7, K7x

ColorOS 12 Beta – Utgivningsdatum och smarttelefonlista som stöds

Det finns fortfarande inga exakta detaljer om evenemanget dedikerat till det nya proprietära gränssnittet för OPPO, men företaget har funnit det lämpligt att dela färdplanen tillägnad ColorOS 12 Beta med releaseperioden och listan över smartphones som stöds. Den första betaversionen av användargränssnittet dyker upp 12 september, en viktig detalj som avslöjar en glimt av presentationsdatumet: det är troligt att evenemanget kommer att ställas in samma dag. De återgår till listan över enheter, nedan hittar du hela listan.

ColorOS 12 Beta (Kina) – Vilken OnePlus får den?

Inte bara de många OPPO -smartphones kommer uppenbarligen att få det nya proprietära gränssnittet, men i Kina kommer även OnePlus -modellerna att få den offentliga beta- och den stabila versionen av ColorOS 12 och en officiell anteckning tar hand om allt för att cementera det. Nedan rapporterar vi när och vilka modeller som kommer att få det.

:

OnePlus 7/7 Pro / 7T / 7T Pro:

Självklart hänvisar listan till lanseringen av ColorOS 12 Beta i Kina -versionen medan det för den globala inkarnationen för närvarande inte finns några detaljer.

⭐️ Följ och stöd GizChinaGoogle Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss i dina favoriter.

0 Shares