Oppo X 2021 är den rullbara smarttelefonen vi har väntat på, …

0 Shares

Den stora dagen har kommit och den 17 november fortsatte Oppo och introducerade nästa stora sak när det gäller hopfällbara telefoner. Jag pratar om rullbar telefon, i det här fallet Oppo X 2021. Idén hade flytts tidigare: en enhet som expanderar sin diagonal med en glidande del som expanderar skärmgodset och nu har den genomförts i praktiken.

OK så Oppos stora evenemang kallades Oppo Inno Days 2020 och det kinesiska företaget använde utställningen för att avslöja nästa stora sak. Enheten är en syn att se, eftersom ett enkelt svep på sidan utlöser en rörelse som expanderar skärmen horisontellt. Det vi har att göra med här är en OLED-rullbar skärm. Allt sätts i rörelse med hjälp av en “Roll Motor by Oppo”, som kan göra en 6,7-tums skärm upp till en 7,4 tum, vilket gör den här enheten till ett slags mini-surfplatta.

Och allt är gjort utan att panelen måste fällas ner i mitten. Det finns två motorer inblandade i mekanismen, som applicerar konstanta krafter, så att enheten packas upp på ett enhetligt sätt och risken för skador i processen minskas. Det låter dig också packa upp / rulla skärmen så mycket som behövs, till skillnad från de flesta telefoner, vilket bara ger dig två användningslägen. Den proprietära drivmotorn Roll Motor är hemligheten här, eftersom den får allt att fungera. Enheten integrerar också en 2-i-1-plattteknik som stöder skärmen och en skjutram som skyddar rullmotorn och andra interna komponenter.

Naturligtvis är detta en koncepttelefon, så vi är ganska långt ifrån att se att den blev verklighet. Att se hur både Xiaomi och LG också har patenterat liknande enheter är det tydligt att rullbara telefoner är framtiden och de kan vara nästa steg i utvecklingen av vikbara. Vi har också en hands on video av enheten nedan och jag måste säga att initialt kan expansionen av diagonalen verka imponerande, men du får inte så mycket av en egendom i slutändan. Framtiden kan ge oss enheter som kan fördubbla eller till och med tredubbla sin storlek och först då blir vi verkligen imponerade.

Det återstår att se om enheterna kommer att vara ömtåliga eller inte …

0 Shares