PaMu Quiet Mini -recension: när eleven överträffar läraren

0 Shares

För några månader sedan granskade vi PaMu Tyst, det vill säga Bluetooth -hörlurar med ett av de mest originella fodralen i ljudlandskapet. Detta hade dock nackdelen att vara lite för skrymmande och en kostnad som översteg 80 euro. Av denna anledning har företaget beslutat att lansera en mer innehållande produkt både i storlek och pris, vi pratar om PaMu Quiet Mini.

Hur betedde de sig under våra tester? Kommer de att kunna förbättra de äldre broderns kritiska frågor? Låt oss ta reda på det tillsammans i vår fullständiga recension.

PaMu Quiet Mini Review

Unboxing – PaMu Quiet Mini

Försäljningspaketet är gjort i vitt inbunden och har några foton av produkten, samt de viktigaste tekniska specifikationerna. Inuti hittar vi följande utrustning:

PaMu Quiet Mini; USB-kabel-USB Type-C; mjukt fodral i ekoläder; gummikuddar i olika storlekar (S, L); manualer.

Design och konstruktion

Du kommer förmodligen att komma ihåg vår recensionPaMu Tyst, som kännetecknas av ett mycket speciellt laddningsfodral tack vare dess form inspirerad av gamla fickur. Materialen är också av kvalitet, men den stora nackdelen är att detta påverkar storleken och bärbarheten kraftigt.

PaMu TystPaMu Tyst

Med PaMu Quiet Mini företaget har bevarat formen på hörlurarna, men har helt förändrat fallet denna gång mycket mer kompakt Och ljus, även om materialen är mindre premium.

I själva verket är fallet helt och hållet gjord av plast, som också finns i olika mycket fina färger. Dessutom hittar vi ombord stöd för trådlös laddning och en status -LED, detaljer som verkligen är värda att nämnas.

Med det sagt är klaffen väldigt tunn, den har en magnetisk stängning men du måste följa med den både när du öppnar och stänger. När du öppnar den ansluts inte hörlurarna automatiskt till smarttelefonen, men du måste ta bort dem för att starta ihopkopplingen.

PaMu Quiet Mini

Kommer därför till hörlurarna, dessa är identisk till hans storebrors. Vi har en konstruktion i plast med utmärkt utförande, de sitter stadigt i örat och har en kompakt storlek. Gummit fäster perfekt och jag har inte stött på några problem eller obehag även efter flera timmars användning.

Även under idrottspass visade de inte några kritiska problem, ja tack vare IPX4 -certifiering de kommer att vara resistenta mot vatten (svett och regn) och damm.

När vi analyserar dem mer i detalj hittar vi 3 mikrofoner, en status -LED som indikerar anslutningen och en yta som är känslig för beröringar, genom vilken vi kan utföra följande operationer:

Spela / pausa: en kran på höger eller vänster hörlurar;Besvara samtal: en kran på höger eller vänster hörlurar;Avvisa ett samtal: dubbeltryck på höger eller vänster hörlurar;Föregående spår: dubbeltryck på vänster hörlur;Nästa spår: dubbeltryck på höger hörlurar;Röstassistent: håll till vänster;Aktivera / inaktivera ANC: håll till höger.

Genom den proprietära applikationen “PaMu Tyst“det kommer att vara möjligt ändra gester till vår smak och bland dessa finns det också alternativ för att höja eller sänka volymen. Att ta emot beröringar är ibland lite långsamt, eftersom det tar 1/2 sekunder att utföra operationen.

Tyvärr är närhetssensor, så när vi tar bort en av de två hörlurarna stannar inte musikuppspelningen automatiskt. En av de positiva aspekterna är dock att vi kan använda både hörlurar individuellt och samtidigt associera höger och vänster hörlurar med olika smartphones.

Anslutningar och samtal

De PaMu Quiet Mini ha Bluetooth 5.2 med codec -stöd AAC Och SBC, till skillnad från PaMu Tyst som har en Bluetooth 5.0, men som tack vare de dubbla Qualcomm QCC5124- och AMS3460 -chipsen också har aptX -stöd.

I allt detta stötte jag inte på några anslutningsproblem, som hade hänt mig mer än en gång med storebror. Faktum är att från den första parningen och framåt gick allt smidigt och varje gång du tar ut hörlurarna ur fodralet kommer de att anslutas snabbt till smarttelefonen.

PaMu Quiet Mini

När det gäller latens det finns inga förseningar mellan ljud och bilder när du tittar på videor, filmer eller musik, även om det ibland har hänt att det skett en förändring på 0,5 sekunder, men det var tillräckligt för att återansluta dem till smarttelefonen för att korrigera bilden.

Via appen kan vi ställa in Spelläge, vilket bör sänka latensen under spel. I verkligheten tycktes det inte förändras så mycket för mig, men jag var fortfarande mycket nöjd med det normala läget, eftersom du också kan spela konkurrenskraftiga titlar med nästan ingen dröjsmål.

Vänder till samtal, PaMu Quiet Mini kännetecknas av tre mikrofoner, som kan garantera gudar bra resultat på platser som inte är särskilt bullriga, även om ljudet inte är helt klart, men något dämpat.

Med tunnelbana eller med höga ljud där kvalitet sjunker och i dessa situationer lyckas vi underhålla samtal, men med några fler svårigheter, medan det med mindre krångel inte finns några problem.

Ljudkvalitet och brusreducering

Låt oss utgå från den andra aspekten, för om dessa PaMu Quiet Mini vi har en hybrid dubbel brusreducering vars räckvidd går upp till 40 dB.

Jag måste säga att resultaten är mycket bra för dess prisklass, även om högre och mer avgörande ljud inte filtreras bort tillräckligt. Det finns ombord 3 lägen: ANC aktiv, ANC inaktiverat Och transparensläge. Av erfarenhet kan jag berätta för dig att vid maximal volym kommer transparensläget att verka som det med ANC inaktiverat, eftersom externa ljud inte kommer att förstärkas särskilt mycket. Jag råder dig därför att ställa in volymen till 50% om du vill använda den effektivt.

PaMu Quiet Mini

Som sagt, jag tror personligen på mycket hög maxvolym och den ljudkvalité har mig helt övertygad, som vi hittar ett fylligt ljud, med en väldefinierad frekvensnärvaro och väl accentuerad bas. Faktum är att de på vissa sätt är privilegierade ännu mer än medelhöga och höga frekvenser, men inte på ett irriterande sätt.

Jag använde dem mycket under träningen eftersom de kan framhäva hiphoplåtarna som jag brukar lyssna på och ge mig rätt energi. Samma sak gäller även för spel, särskilt i skyttitlar.

programvara

För att hantera vissa hörlursfunktioner kan vi ansluta direkt till appen PaMu Tyst tillgängligt för båda Android det där iOS. Inuti kommer vi att kunna ändra gesterna efter eget tycke, välja lyssningsläge mellan ANC aktivt, ANC inaktiverat och transparens, uppdatera produkten, aktivera spelläget eller originalljudet.

Kort sagt, vi hittar inte för många krusiduller men det är enkelt och effektivt.

Autonomi

När det gäller batteriet inuti PaMu Quiet Mini, har företaget inte kommunicerat sin kapacitet, men med volym till 100% och aktiv brusreducering lyckades jag komma till ca. 3 timmar från kontinuerlig uppspelning.

Dock stänga av ANC och med medelvolym vi kan lätt nå 4 / 4,5 timmar. Vidare lägger vi till detta som fallet från 500 mAh kan garantera oss upp till 3 påfyllningar, så att vi kan få från ett minimum av 9 timmar till högst 13,5 timmar.

PaMu Quiet Mini

Laddning kan göras via USB Type-C-ingången eller via en trådlös bas.

Slutsatser – PaMu Quiet Mini

Jag vill direkt säga att jämfört med storebror dessa PaMu Quiet Mini de har en bästa kvalitet / prisförhållande Och färre defekter trots den lägre kostnaden. Ja, vi kommer förmodligen att förlora ett originalfodral med förstklassiga material, men i slutändan är det praktiska viktigt för daglig användning.

Faktum är att Tyst Mini är tillgängliga i märkets officiella butik för 79 dollar, eller cirka 67 euro, men med rabattkoden “SOMMAR10”Du kan sänka priset till 59,25 dollar, eller ungefär 50 euro. Vi pratar om en siffra mer än i linje med vad dessa hörlurar kan erbjuda och om jag var tvungen att välja mellan standardvarianten och Mini skulle jag välja den senare.

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

0 Shares