Prefix i iPhone -namn spelar ingen roll

0 Shares

I år beslutade Apple att diversifiera namnen på sina nya smartphones och släppte en phablet där den ändrade den vanliga Plus till Max. Om detta namn kan förstås, vad betyder “r” i iPhone Xr – ingen kan förklara.

iPhone Xs Max och iPhone Xr

Tidigare antogs att bokstäverna i de nya smartphonesna från “äppeltillverkaren” betyder någon form av funktion. Till exempel är “s” i iPhone Xs Speed. Apples chef för marknadsföring, Phil Schiller, avfärdade dock denna spekulation och förklarade att “s” bara är en beteckning för nästa generation. Detsamma gäller iPhone Xr.

Schiller tillade också att för honom personligen är “r” och “s” bokstäver som används för att beteckna sportbilar som är riktigt speciella.

Namnet hade verklig betydelse bara på iPhone 3G och iPhone 3G. Här indikerar “3G” stöd för tredje generationens nätverk och “s” (förkortat för “hastighet”) indikerar ökad processorhastighet.

Resten av namnen, till exempel iPhone 4s (Siri), iPhone 5c (färger) och iPhone 5s (Sencor), är bara lyckade tillfälligheter och har ingenting att göra med smartphones verkliga egenskaper.

0 Shares