Qualcomm aptX Lossless lovar att leverera ljud i CD-kvalitet via Bluetooth

0 Shares

Slutligen blir möjligheten att lyssna på musik i högsta kvalitet via Bluetooth allt närmare. Det visar sig det nyligen Qualcomm har introducerat den nya aptX Lossless, som är en ny funktion för den befintliga aptX Adaptive -tekniken.. Med detta skulle det vara möjligt att återge ljud med CD -kvalitet via Bluetooth, men det är inte heller så.

Nya aptX Lossless är inte en ny Bluetooth -codec, men om det tillåter att leverera ljud med matematisk CD -kvalitet och exakt bit för bit. När det gäller upplösningen och samplingsfrekvensen varierar den från 16 bitar / 44,1 kHz med skalbarhet med variabel bithastighet (eller bitrate) mellan 1 Mbps och 140 kbps. På samma sätt stöder den också 24-bitars / 96 kHz men med förlust.

För att leverera förlustfritt ljud i CD-kvalitet, aptX Adaptive codec använder teknik Qualcomm Bluetooth High Speed ​​Link. Tack vare denna teknik kan en variabel bithastighet och låg latens levereras. Allt detta för att ge en optimerad användning av data och på så sätt undvika ljudfel på grund av begränsningarna för Bluetooth..

När det gäller denna nyhet har Vice President och General Manager för Qualcomm Technologies International, James Chapman, uttalat följande:

Med många av de ledande musikströmmingstjänsterna som nu erbjuder stora bibliotek med förlustfri musik och konsumenternas efterfrågan på förlustfritt ljud ökar, är vi glada att kunna meddela detta nya stöd för förlustfri ljudströmning från CD -skivor till hörlurar och Bluetooth -headset som vi planerar att göra tillgängliga till kunder senare i år.

Denna nya teknik som kallas aptX Lossless kommer också att ingå i Snapdragon Sound -katalogen och kommer senare i år. Denna plattform samlar Qualcomms ledande ljud- och anslutningslösningar på ett ställe.

Qualcomm aptX förlustfritt foto 1

Sammanfattningsvis har den nya Qualcomm aptX Lossless följande funktioner.

Stöder 16-bitars 44,1 kHz CD-förlustfri ljudkvalitet Utformad för att skala upp till förlustfri ljud-CD baserad på Bluetooth-länkkvalitet Användare kan välja mellan 44,1 kHz och 24 kHz förlustfri ljud-CD 96 kHz bitförlust. Automatisk upptäckt av CD-förlustfritt ljud när källan är förlustfritt ljud. Matematiskt korrekt bit för bit.Bitrate: 140 kbit / s -> 1 Mb / s.

Definitivt det är ett stort steg som Qualcomm har tagit i kampen för att uppnå högsta ljudkvalitet genom Bluetooth. Det finns dock fortfarande en lång väg till utveckling så vi kan lyssna på de FLAC: er som vi gillar så mycket med en bitrate (genomsnitt) på 1 411 kbps.

Vad tycker du om den nya aptX Lossless som presenteras av Qualcomm?

Källa: Qualcomm

0 Shares