Qualcomm tillkännager Snapdragon 850, men den når inte mobilen

0 Shares

Varje år stänger mer och mer klyftan mellan mobiltelefoner och datorer. Från funktionalitet till specifikationer, vi har nått en punkt där vi har i fickan enheter som är kraftfullare än datorer från för några år sedan. Inom ramen för Computex i Taipei, Taiwan, har Qualcomm tillkännagivit Snapdragon 850. En ny processor som kommer att täppa till det gapet ännu mer. Men inte från den sida du förväntar dig.

Tillsammans med en förbättring av a 30% övergripande prestanda, lova upp till 3 gånger kraften i AI jämfört med föregående serie. Förutom prestandaförbättringar kommer processorn att vara tack vare sin tillverkning på 10 nm mindre, vilket möjliggör mer kompakta mönster. Slutligen kommer denna nya processor att ha Snapdragon X20 -anslutningsmodulen, som tillåter hastigheter på upp till 1,2 gigabit per sekund över LTE.

Varför når den inte mobiltelefoner?

Snapdragon 850 låter väldigt kraftfullt och det skulle vara fantastiskt att ha en smartphone med denna kraft. Ändå, Denna processor pekar direkt på raden av datorer “Always On, Always Connected”, eller alltid på och ansluten. Med denna nya processor bärbara De kan vara mindre, utan fläktar och ha en högre effekt. Dessutom lovar Qualcomm en batteritid på upp till 25 timmar med normal användning. Det är uppenbart att dessa nya bärbara datorer kommer att kunna köra Windows 10. På grund av arkitekturen hos Snapdragon (ARM) -processorerna, stationära appar byggd för stationära processorer (x86-64) de kommer inte att kunna fungera.

Medan de första bärbara datorerna med Snapdragon 835 -processorn just slog ut på marknaden, lTillverkarna förväntar sig att ny utrustning kommer att finnas tillgänglig före slutet av detta år.

Källa: Qualcomm -uttalande
0 Shares