Raider MD-6350 recension, metalldetektorn för BEGINNERS!

0 Shares

Metaldetektorns värld, för dem som inte har kommit in eller aldrig har letat efter en, är praktiskt taget oändlig, en slags djupväv för att hitta information av alla slag, av superpassionerade användare av denna typ av produkter som skapar en riktig hobby kategori.

Objektet som testas idag är en Raider MD-6350, som för dem som är inom sektorn inte är mer än en kinesisk klon av en dyrare och populärare modell som produceras av Garrett, ett företag som är etablerat för tillverkning av pålitliga metalldetektorer och med bra valuta för pengarna.

Raider MD-6350 recension

Försäljningsförpackningar

Försäljningspaketet för Raider MD-6350 är en klassisk transportlåda med insida:

Raider MD-6350 hörlurar väska bärväska manuell

Design och material

Raider MD-6350 är nästan helt tillverkad av plast; specifikt är armstödet, displayskyddet och detekteringsplattan gjorda av plast, medan ramen är tillverkad av aluminium med några plastdetaljer, inklusive förslutningar, fästbultar och handtaget som är tillverkat av gummi och främjar bättre grepp.

Tydligen mycket lik Garret Euro Ace 350, Raider MD-6350 vad gäller konstruktion är välgjord och har inget att avundas för mycket dyrare enheter. Han finns lätt för mindre än 150 euro på marknaden, och är en produkt avsedd för nybörjare och dem som kommer in i denna värld, utan stora påståenden men framför allt utan särskilda behov.

På den övre delen har den en display, som de flesta metalldetektorer, som låter dig navigera mellan de olika lägena, justera plattans känslighet och ställa in vilken typ av metall du tänker söka genom de fysiska knapparna.

Dess drift regleras av 4 AA “stylus” -batterier; Jag råder dig att inte använda uppladdningsbara batterier eftersom varaktigheten är mycket kortare, hellre överväga att köpa maxipaket som Amazon Basics.

Stammens längd är justerbar från 106 till 129 cm ungefär och är därför lämplig för personer av alla höjder; vikten är ca 1,6 kg. Sökspolen är av typen Double-D Elliptical, har en storlek på 21 x 28 cm och är vattentät.

Arbetssätt

Genom displayen och knapparna är det möjligt att välja arbetsläge bland de närvarande eller skapa en anpassad sådan där vi personligen bestämmer både objektivets djup och känsligheten. Det finns fem förinställningar tillgängliga, nämligen: noll, juveler, mynt, reliker eller anpassade, som förväntat.

Var och en av dessa lägen har en annan kalibrering och diskriminering, inställningar tack vare vilka du kommer att kunna hitta rätt balans under användning utan för många komplikationer; de mer erfarna användarna kommer utan tvekan att trivas i det anpassade läget, skapa sina egna förinställningar beroende på vilken terräng de arbetar i, men framför allt på den erfarenhet de redan har av att använda dessa produkter.

Nolläget, å andra sidan, är avsett för detektering av vilken typ av metall som helst och bör användas när du faktiskt inte har ett exakt mål; i det här läget är diskrimineringen inställd på det maximala, det betyder en mycket hög känslighet som kan leda dig till signalering av vilken metall som helst, till och med från stanniol, till exempel.

Databladet för Raider MD-6350 berättar också att frekvensen vid vilken den fungerar är lika med 8,58Khz och det maximala djup som den kan avkänna är cirka 3,5 mt. Dessa värden är också jämförbara med andra mycket dyrare enheter på marknaden, även om det måste sägas att de ska tas med tång när det gäller verklig tillförlitlighet.

I försäljningspaketet finns dessutom hörlurar som via kabel kan anslutas till metalldetektorn för att lyssna direkt på ljuden vid upptäckt; deras konstruktion är av lite mer än tillräckligt med kvalitet, de är väldigt lätta och kommer förmodligen att få dig att svettas lite om du bär dem i några timmar.

Hur man bäst använder den

För nybörjare som jag, eller för dem som sällan använder föremål av denna typ, är det bra att förtydliga att detektering av objekt sker endast om skanningsrörelsen utförs med ett måttligt steg och med en exakt sidorörelse och inte som en pendel., vilket skulle påverka sökningen negativt och flytta oss bort från målet.

Förslaget är i princip att alltid svänga sökspolen parallellt. Andra försiktighetsåtgärder för nybörjare är rengöring och korrekt underhåll av metalldetektorn: även om detta är ett föremål som är avsett att användas i mycket dammiga och ofta smutsiga extrema miljöer, är det alltid lämpligt att bevara driften längre.

Överväganden och pris

I slutändan är Raider MD-6350 ett bra köp jämfört med dyrare modeller som erbjuder ungefär samma prestanda; jämfört mig med andra användare som har provat både denna Raider och modellen som den är inspirerad till, den ursprungliga Garrett Ace 250, har jag märkt hur många säger att prestationerna är praktiskt taget identiska till ett pris som nästan halverats.

Dessutom, även när det gäller konstruktion, är Raider MD-6350 välmonterad och välgjord, materialen är bra och tanken på att vara framför en billig produkt är absolut inte klar.

⭐️ Följ och stöd GizChinaGoogle Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss i dina favoriter.

Raider MD-6350 |  Banggood

Köp den nu på Banggood med vår rabattkupong!

Mer mindre

0 Shares