Recensera No More Heroes III

0 Shares

Vår favorit hitman återvänder med ett äventyr efter mer än 10 år, för även om Travis Strikes Again kom ut 2019, anses det inte inom huvudlinjen No More Heroes, så idag delar vi analysen av den tredje delen av sagan .

Premiss

Låt oss börja med det viktigaste. För de som inte vet, No More Heroes är en del där vår huvudperson är en intergalaktisk seriemördare vid namn Travis Touchdown, som tillsammans med en katt och några mycket extravaganta vänner måste besegra utomjordingar för att bli kronad som den bästa mördaren i universum ..

Det låter konstigt? det är för att det är. Det visar sig att en utomjording vid namn FU har stigit till jorden tillsammans med sina 9 vänner för att spela erövring och vill se om det finns en människa som är stark nog att besegra dem alla, naturligtvis. Travis är den som valdes att besegra dem efter att FU förstört allt han ville.

No More Heroes 3 fokuserar sedan den här gången på Travis och hans försök att gå med i den intergalaktiska superhjältrankningen, där han måste slå var och en av de 10 superhjältarna i rankingen för att vara i den privilegierade positionen.

Nu är den dåliga nyheten att om vi inte har spelat några av de tidigare spelen kan vi hamna i trubbel, eftersom vi inte kommer att känna oss lite vilse i historien, även om vi har spelat några, Vi kommer också att känna oss lite vilse, för det finns händelser som hände mellan spel som inte avslutar oss, till exempel varför nu katten talar, eller varför Travis har en rymdpansardräkt, men om det är vi redan lite vana vid Suda 51.

Hur som helst, historien är superbra berättad, och rösterna i karaktärerna är mycket bra gjort, vilket får oss att le och ibland skratta med allt det absurda som denna värld har och de saker som måste göras.

Kontroller

Hur kan det vara annars, No More Heroes 3 ger oss det bästa av de tidigare delarna, med en stridsstil där vi måste slåss med fiender genom att trycka på X eller Y för svaga eller starka attacker, en powerbar som försvinner. vi använder vårt vapen, och att vi måste ladda om på ett mycket märkligt sätt – att skaka joyconen upp och ner eller rätt pinne.

Om du nu tror att denna kampstil helt enkelt trycker på X och Y för att göra kombinationer och voila, då har du helt fel, för i No more Heroes 3 har vi möjlighet att komplettera våra fiender i den renaste Brock Lesnar -stilen, ta tag i dem för att sparka dem i ansiktet, skjuta dem till botten av slagfältet eller dela dem i två med vårt vapen.

Det tror jag bestämt påe denna spelstil tar de bästa egenskaperna hos de andra två spelen i serien och förbättrar dem, eftersom vi också har förmågan att undvika, blockera, hoppa och attackera utan det minsta problemet.

När det gäller kampstilen med glädje-nackdelar eller knappar är sanningen att det inte är så stor skillnad mellan det ena och det andra, och personligen ville jag spela med knappar den här gången och jag hade inga problem med fördelningen av dem.

Besegrar fiender en efter en

Som jag nämnde i början, No More Heroes 3 handlar om Travis sökande efter nummer 1 i den intergalaktiska rankningen av superhjältar, som inte bara översätts till 10 sista bossstrider, men för att komma till var och en. Av dem måste vi gå mycket.

Till exempel visas den första striden för oss från början och det är ganska enkelt, men när vi besegrar vår fiende i tjänst och placerar oss på # 10 i rankingen, för att komma åt striden om position # 9 måste vi vinna i minst 5 minikampar mot andra karaktärer.

Dessa strider är inte för ingenting enkla och kan sträcka sig från att eliminera en hord, eller två, eller fem eller åtta fiender, tills någon kamp med en chef är lite svagare än superhjältarna i rankingen, så du måste vara beredd att dö flera gånger.

Det som är bra är att strid aldrig känns tråkigt, för om de besegrar oss har ett roulettehjul införts som vänder när vi dör, och om vi har tur kan vi starta om striden med en multiplikator på 1,5x attack, c en speciell rustning, eller med vårt vapen utan laddning, men om vi redan har den lyckligaste av alla kan vi starta om striden exakt vid den tidpunkt vi lämnade den men med vårt liv till fullo måste vi naturligtvis ha tur för den där.

Det finns också en annan aspekt som är värd att nämna, och det är att när vi lyckas göra en speciell attack där vi flyttar höger joystick mot någon riktning, kommer en spelautomat att börja, där vi kan få tillfälliga krafter som oövervinnlighet, överljudsattacker och permanent rustning, Naturligtvis är dessa krafter tillfälliga och varar inte mer än 10 sekunder.

Du måste bli stark och slutföra uppdragen

Som förväntat, för att kunna segra i striderna med No More Heroes 3, är det nödvändigt att förbättra. Och vilket bättre sätt att förbättra än att göra vår egen handske där vi kan placera upp till 3 förbättringar, eller spendera våra pengar – kallade UtopiCoins – i en spelautomat där vi kommer att förbättra vår hälsa, attackera, ladda om bar eller förbättra våra specialattacker.

Detta gör det viktigt att göra mini -uppdragen på kartan, för att göra dessa förbättringar måste vi ha material och mynt som vi bara kommer att få genom att utföra dessa uppdrag, som sträcker sig från att ge bokstäver till en nörd i en serietidningsbutik tills ett badrum avslöjas med en smäll. Ja, du läste rätt, ett av uppdragen är att avslöja ett badrum med en smäll.

Ett annat av de mindre intressanta valfria uppdragen är att klippa gräset, det som helt enkelt är det minst polerade av alla och med det som jag åtnjöt minst, även om det sedan finns ett där vi måste samla skräp från en flod medan vi slåss med krokodiler eller dem. vi skjuter med en kanon, eller när vi måste tävla på våra motorcykeljaktfiender på motorvägen F-Zero. Helt enkelt vanföreställningar.

Ät din sushi, Travis

En annan av de stora nyheterna i No More Heroes 3 är möjligheten att äta sushi, det vill säga före en viktig strid kommer vissa platser att aktiveras där en humanoid kommer att erbjuda oss denna mat, och vi hade bättre tagit den, eftersom den låter vi går in i striden med förbättringar i vår attack eller försvar.

Vi kan också beställa denna sushi att gå, och det betyder att vi i mitten av vår strid kan återskapa lite hälsa.

Jag kan inte räkna hur många gånger den här typen av omladdningar skulle ha varit användbar för mig i No More Heroes 2 eller originalet, så den här gången kunde jag knappt köpa sushi som om det inte fanns någon morgondag, eftersom enkla strider inte är det och jag fortfarande dog. upprepade gånger.

Den öppna världen är en välkommen förändring

Kanske är en av de mest slående förändringarna i den här delen med den föregående från ett decennium sedan att vi nu har en öppen värld att utforska innan vi går in i strider med en mellanchef eller sista chef, och hur rör vi oss, frågar du ? lätt, på en motorcykel.

När Travis väl sätter sig på sin trehjuling är det rätt, börjar du märka några droppar av ramar att om de är mycket märkbara, eftersom spelet i sig körs med en trevlig 60fps, men i den öppna världen förändras saker.

Hur som helst, det är inget som gör att spelet inte kan spelas eller något liknande, utan snarare att de är mer ben då och då kraschar.

Denna karta är uppdelad i 6 delar som vi kommer att låsa upp när vi går igenom historien, var och en med sina egna minispel eller med sina mindre uppdrag, och naturligtvis sitt badrum att avslöja med en smäll.

Jag kom för historien, jag stannade för striderna

Jag ska vara ärlig, kanske hade jag förväntat mig lite mer av historien om No More Heroes 3, men det jag tyckte mest om är striden, det är överlägset det bästa i spelet. Spelet är så beroendeframkallande att du kan spendera 3 timmar på att spela runt kartan för att besegra fiender utan att inse hur mycket tid som har gått. De har till och med lagt till ett system med parera i vilket om vi undviker fiendens attack vid rätt tidpunkt, öppnas ett fönster där vi kan attackera med vårt mål till svärdets nåd under en kort tid.

Kampen i sig är så underhållande att det inte spelar någon roll om jag kämpar mot en liten fiende eller en stor, det finns alltid en utmaning att möta, en attack att undvika eller någon som ska komplettera med att besegra. Svårigheter hjälper också, vilket inte känns för lätt eller för svårt.

Även de få striderna där vi måste ut i rymden med vår robotdräkt för att besegra fiender är inte tråkiga – men de tråkigaste enligt mig – och det känns som att vi har en gundam till lots eller något slags fartyg Stjärnräv att besegra.

Helt enkelt spelet är fantastiskt, och trots att det kan verka tråkigt att besegra 10 slutliga chefer och alla deras mini fiender i processenTro mig det är det inte, och i den meningen har Suda 51 -laget gjort ett bra jobb.

Slutsatser

Efter det som var Travis Strikes Again för ett par år sedan, No More Heroes 3, en fantastisk återgång till huvudsagan där Travis Touchdown åter förtrollar oss med sin svarta humor, hans oförskämda natur och hans konstiga vänner gör inget annat än att slutföra denna fantastiska leverans.

När vi går framåt upptäcker vi också motivationen som FU har och även alla fiender för att kunna attackera planeten jorden.

Det är så överraskande att en av cheferna till och med utmanar oss till ett spel med musikstolar medan en annan av cheferna förvandlar sin strid till en turbaserad attack JRPG. Varje strid är då annorlunda och är full av överraskningar.

Om du frågar mig, för att rekommendera ett spel till 100% med det pris de har idag, måste det vara nästan perfekt, och även om No More Heroes 3 inte beror på dess grafikprestanda eller dess visuella stil, Om jag säkert kan säga att det knappt kommer att sjunka i pris någon gång är det ett säkert köp för alla som vill roa sig med en historia som inte är komplex eller med en spel där de inte vill bli uttråkade.

Tyvärr är No More Heroes 3 tydligen enligt skaparens ord den sista delen vi kommer att se, så om detta var den slutliga titeln, låt mig berätta att det var värt var jävla sekund.

Ytterligare en recension som du kommer att gilla

0 Shares