Redmi 10 recension: instegsnivån du inte förväntar dig

0 Shares

Redmi 10

Med teknikens framsteg förbättrar smarta smartphones sina tekniska data mer och mer samtidigt som de lyckas underhålla låga priser. Så är fallet med den nya Redmi 10, som officiellt presenterades för några dagar sedan, men som redan har väckt stort intresse bland användare tack vare en kombination av funktioner som fram till för några år sedan bara kunde förväntas på ett något högre intervall.

Vi hade turen att kunna prova det direkt och i den här recensionen är vi redo att berätta om vår upplevelse. Hur betedde han sig? Kommer det att kunna vinna titeln på bästa smartphone på grundnivå? Låt oss ta reda på det tillsammans i artikeln!

Redmi 10 recension

Unboxing – Redmi 10

Försäljningspaketet är tillverkat i vitt inbunden och inuti är det möjligt att hitta följande utrustning:

Redmi 10; silikonlock; väggströmförsörjning med 22,5 W utgång; USB -kabel – USB Type -C; stift för SIM -kortplatsen; manualer.

Design och konstruktion

De Redmi 10 har en design som hämtar inspiration från Redmi Note 10 Pro och från POCO X3 GT och detta gör honom till en av enheterna mer iögonfallande än low-end. Tack vare det moderna, raffinerade och ungdomliga utseendet får man faktiskt intrycket att den här smarttelefonen går utöver det enkla ingångssegmentet.

Redmi 10

Senare hittar vi en matt baksida som erbjuder vackra ljusspel, även om det behåller vissa avtryck för mycket, men med det medföljande silikonskyddet behöver du inte fråga dig själv problemet. Smarttelefonen är helt tillverkad av polykarbonat av god kvalitet, så mycket att sidoramen kan lura ögat och se ut som aluminium.

Redmi 10

Uppenbarligen talar vi om en billig smartphone och trots att vi försöker ange en ton märker vi några typiska funktioner i denna prisklass. Bland dessa måste vi nämna det vanliga steg mellan displayen och sidoramen som kanske inte tillfredsställer alla, men som är den enda kompromissen ur estetisk synvinkel.

Redmi 10

I själva verket annars Redmi 10 kan skryta med en fingeravtryckssensor integrerad i strömbrytaren, USB Type-C-ingången, en stereohögtalare, en dubbel SIM + microSD-kortplats, en infraröd sensor och en 3,5 mm ljudingång samt två mikrofoner.

Kort sagt, ur denna synvinkel blev jag positivt överraskad av vad den här enheten kan erbjuda, eftersom vissa funktioner inte finns ens på mycket dyrare smartphones.

De Redmi 10 har storleken på 162 x 75,5 x 8,9 mm för en vikt av 181 gram, som verkar vara väl fördelade så att vi kan använda smarttelefonen med en hand utan alltför stora svårigheter.

Visa

De Redmi 10 den är utrustad med en display LCD från 6,5 tum diagonalt med upplösning Full HD + (2400 × 1080 pixlar), uppdateringsfrekvens till 90 Hz, 20: 9 -förhållande, 405 PPI -densitet och Corning Gorilla Glass 3 -skydd.

Jämfört med tidigare år har inträdesmarknaden förändrats, vi hittar inte längre extremt grundläggande tekniska specifikationer, men vi har kompletta smartphones utan uppoffringar. Ett exempel är enheten i fråga, som lyckas erbjuda oss några mycket bra färger, en tillfredsställande kontrast och en responsiv display i både beröringar och uppdateringsfrekvens.

De uppdateringsfrekvens till 90 Hz det ger en mjukare känsla, även om jag hade föredragit en högre maximal ljusstyrka. För resten, inom inställningarna kommer det att vara möjligt att anpassa färgtonen, aktivera det mörka läget, ändra uppdateringsfrekvensen, ställ in läsläget och mycket mer.

Hårdvara och prestanda

För att flytta Redmi 10 det nya chipsetet tar hand om det MediaTek Helio G88, som innehåller en octa-core processor upp till 2,0 GHz, en GPU Mali-G52 MC2, 4 GB från Bagge Och 64 GB från eMMC 5.1 internminne utbyggbar via microSD.

Uppenbarligen talar vi inte om en smartphone som kan garantera dig spel med högsta upplösning med titlar som PUBG, Call of Duty eller Fortnite, utan en enhet som kan följa med i vardagen mellan meddelandeprogram och sociala nätverk. Faktum är att reaktiviteten i öppnandet av apparna ligger i genomsnittet av dess referensintervall, men vi hittar inga speciella buggar i gränssnittet.

Vi talar om en perfekt lösning för dem som inte har särskilda behov ur produktivitetssynpunkt, också för att vi inte har mycket snabba minnen, men i daglig användning visar det sig vara en pålitlig följeslagare. Samtal, meddelanden, musik, titta på videor och filmer utan att visa kritik, det är vad Redmi 10.

Som redan nämnts ovan, inom spelområdet, lättare titlar som t.ex. Clash Royale, Subway Surfers eller Brawl Stars, medan de tyngre kommer att återges med medellånga detaljer och en flytande inte först i klassen, men tillräckligt för att göra några strider med vänner.

Kameror

De Redmi 10 kännetecknas av en fyrkamera med huvudsensor från 50 megapixlar med f / 1.8 bländare och PDAF autofokus, a 8 megapixlar och f / 2.2, ett makro från 2 megapixlar ef / 2.4 och en djupgivare alltid från 2 megapixlar och f / 2.4.

Redmi 10

Vid gynnsamma ljusförhållanden präglas bilderna av en anständig detaljnivå. Uppenbarligen talar vi inte om en kameratelefon, men tillräckliga resultat returneras för det mål som smarttelefonen riktar sig mot. Faktum är att ett bra ingripande av den automatiska HDR kan hittas, även om färgerna är något mindre mättade än verkligheten.

Vidvinkelkameran tenderar att ändra färgerna något jämfört med huvudsensorn, men överlag är bilderna roliga, medan du i makron kan se en fin naturlig bokeh. I närbilder tar Redmi 10 bra prestanda.

På kvällen ändras tyvärr situationen och om du inte har en stadig hand riskerar du att få mikrosuddiga foton. Till detta läggs en låg detaljnivå, särskilt med vidvinkeln. Belysningshantering är inte alltid så effektivt som det borde vara, men totalt sett förväntade vi oss liknande resultat från en nybörjare.

På framsidan finns dock en sensor från 8 megapixlar med bländare f / 2,0.

På dagtid har den här kameran glatt överraskat mig, eftersom den kännetecknas av en bra detaljnivå, tillfredsställande färger och en automatisk HDR som intervenerar intelligent. På kvällen eller med lite ljus, tyvärr, det som tidigare sagts upprepas även om prestandan förbättras något med lite artificiellt ljus.

Videor kan spelas in upp till maximalt 1080p vid 30 fps. Kvaliteten är inte hög, frånvaron av jämn digital stabilisering känns och fokus är tillräckligt. Sammantaget kommer du därför knappast att kunna utnyttja videor effektivt.

Ljud och anslutning

Med stor överraskning Redmi 10 kan skryta med en stereoljud tack vare de två högtalarna placerade i båda ändarna av smarttelefonen. De volym Och tillräckligt kraftfull, men det finns en tendens att gynna mer de höga och medelfrekvenserna till nackdel för de låga. Kort sagt, resultatet är ett låter lite platt Och inte särskilt fyllig, men å andra sidan pratar vi fortfarande om en enhet på instegsnivå.

Situationen förbättras definitivt i hörlurar, både trådbundna och trådlösa, medan ljudet i öronkapseln är kristallklart och mikrofonen gör sitt jobb mycket bra.

Anslutningssidan Redmi 10 stöder Dual sim med anslutning 4G, Dual Band Wi-Fi a / b / g / n / ac, den Bluetooth 5.1, FM -radio, dörren infraröd, USB Type-C 2.0,NFC och den GPS / A-GPS / GLONASS / Galileo. Vi hittade inga speciella kritiska problem vare sig i telefonmottagning eller satellitnavigering där smarttelefonen visade sig vara ganska pålitlig.

Redmi 10

De fingeravtryckssensor Och exakt i fingerläsning, men animationen är lite långsam i upplåsning. Dessutom, mycket ofta när du använder locket strax efter upplåsning kommer det att berätta att hörlurar inte får täckas, vilket saktar ner operationen ännu mer. Jag har stött på denna brist på många low-end-enheter av Xiaomi, men en lösning har ännu inte hittats.

Redmi 10

För att återvända till släppet, för att hjälpa till med att känna igen fingrarna, har vi också ansiktet, som fungerar bra under förhållanden med god ljusstyrka, men kämpar på kvällen.

programvara

De Redmi 10 är baserad på Android 11 med eget gränssnitt MIUI 12.5 Global, det är ett användargränssnitt som vi redan vet mycket väl att vi har uppskattat genom åren tack vareutmärkt grafiskt utseende, ett mycket bra flyt och en stor mängd anpassningar även för grundutbud.

Mer detaljerat hänvisar vi till teman, skärminspelning, gester, enhandsläge, affärsläge, videospelturbo, infällbara fönster, lite-läge, alla inställningar som rör displayen och upplåsning och mycket mer. Ännu mer.

Redmi 10

Kort sagt, vi står inför en av mest kompletta gränssnitt på marknaden och personligen uppskattar jag det väldigt mycket. Men jag kan fortfarande inte komma ner på närvaron av många, kanske för många, förinstallerade applikationer vid tillslag. Dessa kommer uppenbarligen att vara avinstallerbara, men jag förnekar inte att det är lite irriterande.

Slutligen har enheten en certifiering Widevine L1 och kommer därför att kunna spela innehållet i de viktigaste streamingplattformarna i hög kvalitet.

Autonomi

Under kroppen av Redmi 10 vi hittar ett batteri från 5000 mAh, vilket gör att vi har utmärkt autonomi. Faktum är att med intensiv användning lyckades jag ha i genomsnitt nästan 2 dagars användning med ca. 7 timmar från aktiv display. Om det används på ett mer ekonomiskt sätt kommer det inte att vara svårt att gå längre.

Låt oss inte glömma att smarttelefonen stöder snabb laddning till 18W och den trådbunden omvänd laddning till 9Wkort sagt några riktigt intressanta funktioner för en nybörjar!

Slutsatser

Om de för några år sedan hade berättat för mig att instegsnivåer skulle ha haft specifikationer nära smartphones från 250 euro Jag skulle inte ha trott det. Hittills driver märken mer och mer att ta med högre kvalitet även på egen hand lägre enheter, för att garantera bästa möjliga upplevelse även för dem med en stram budget.

Detta är fallet med Redmi 10, en smartphone som erbjuder en rad funktioner som kan följa användaren i alla faser av dagen mellan samtal, meddelanden och sociala nätverk, men med ett öga också för videoströmning. Kort sagt, det här är en enhet för dig som letar efter en ekonomisk men pålitlig lösning.

Tack vare vår rabattkod “GAFF01“den Redmi 10 finns på Goboo till 159 euro i varianten 4 / 64GB, 179 euro i varianten 4/128 GB Och 189 euro i det från 6/128 GB. Också för den förra 200 beställningar kommer också att ges bort Mi True Wireless Earphones 2 Basic.

⭐️ Följ och stöd GizChinaGoogle Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss i dina favoriter. Dröm

0 Shares