Regeringen kommer att lägga fram ett lagförslag för att förbättra konkurrensen inom mobiltelefoni

0 Shares

Det är mycket sant att tack vare nya mobiloperatörers inträde på marknaden – vanligt och MVNO -, mobiltelefontävlingen i Chile exploderade tills du når det nuvarande erbjudandet. Men en aspekt som har försummats av flera branschaktörer är kvaliteten på tjänsten som tillhandahålls.

Det är därför nyligen, regeringen kommer att lägga fram ett lagförslag till kongressen att ändra de nuvarande bestämmelserna, med syftet att öka konkurrensen inom mobiltelefoni.

Nämnda ändring av lagen överväger reglera åtkomst, underlätta driften av virtuella mobiloperatörer, det syftar också till att reglera användning av nationell automatisk roaming av de tre stora företagen – Claro, Entel och Movistar – som dominerar marknaden med 85%.

Låt oss komma ihåg att den i dag, Mobila virtuella operatörer representerar cirka 1% av branschen av mobiltelefoni. Så ett av målen med lagförslaget är främja effektiv användning av infrastruktur för att uppmuntra tillträde till nya MVNO som inte har tilldelats en del av spektrumet.

För närvarande debiteras användningen av roaming mellan operatörer med en samtrafikavgift som OMV betalar till tjänsteleverantören för att ockupera deras nät. Med denna nya lagändring, Erbjudandena kommer att hållas uppdaterade på ett öppet och icke-diskriminerande sätt av infrastrukturleverantörer.

Till sist, om man inte når en överenskommelse mellan företagen av telekommunikation på tillhörande kostnader, antingen på grund av uteslutande metoder eller olika hinder, Subtel kan ingripa för att fastställa priser och villkor för tjänsterna tillgång till mobilnätet.

Källa: Finansiell tidning

0 Shares