Roku -fjärrkontrollen fungerar inte: Fixad | 6 enkla lösningar

0 Shares

Roku är ett av valet av mediaspelare för dem som letar efter sladdskärare. Oavsett om du letar efter ett budgeterat alternativ eller en avancerad spelare, har Roku allt och däremellan. Du kommer hitta tusentals officiella kanaler på Roku Channel Store. Det kommer att ge dig allt ditt favoritinnehåll och du kan strömma nästan vad som helst. Inuti lådan innehåller den en Roku -fjärrkontroll som du behöver för att styra uppspelningen av media. Det kan antingen vara en standard infraröd fjärrkontroll eller förbättrad fjärrkontroll. Trots att det är en lättanvänd fjärrkontroll kan den ibland inte fungera. När du kommer in på Roku Remote fungerar inte, måste det åtgärdas omedelbart för en bättre streamingupplevelse. Så för att hjälpa dig att komma ur problemet har vi sammanställt de möjliga korrigeringarna. Du kan prova någon av dem för att ta kontroll över din Roku -fjärrkontroll.

Känn din Roku -fjärrkontroll

  • Standardfjärrkontrollen har ingen parningsknapp
  • Enhanced Remote kommer att ha en parningsknapp

Möjliga sätt att lösa Roku Remote fungerar inte

Om din Roku -fjärrkontroll misslyckas med att fungera varierar orsaken till den mycket. Lösningarna som listas här kommer att reparera din Roku -fjärrkontroll bättre.

Sök efter hindren

Det främsta du kan göra är att leta efter eventuella hinder runt omkring. Se till att du använder fjärrkontrollen som riktar mot Roku -enhetens framsida. Du kan till och med försöka använda fjärrkontrollen från olika positioner. Kontrollera om signalen som skickas från fjärrkontrollen inte blockeras av några hinder. Om det finns några, ska du ta bort dessa hinder och kontrollera om fjärrkontrollen fungerar bra.

Ta bort och sätt tillbaka batterierna

Om hindren inte är problemet och om fjärrkontrollen inte svarar med ett knapptryck, då ta ut batterierna. Du får då sätt tillbaka den igen för att kontrollera att det har löst Roku -fjärrkontrollen fungerar inte.

Notera: Det rekommenderas inte att ta bort batterierna när det är varmt. Så placera den bara på en hård, icke brandfarlig yta för att låta den svalna. Om din Roku -baksida är varm eller varm, bör du sluta använda den.

Starta om Roku och fjärrkontroll

Om du inte kan styra uppspelningen kan du starta om både Roku -enheten och fjärrkontrollen. Detta är ett måste om du har en förbättrad fjärrkontroll. Öppna bara batterifacket och ta ut batterierna ur det. Ta sedan bort strömkabeln från Roku -enheten och vänta i cirka 5 sekunder. Anslut nu strömkabeln igen och sätt i batterierna igen när Roku -enheten visar startskärmen. Vänta bara i 30 sekunder för att kontrollera om problemet med fjärrkontrollen inte fungerar har åtgärdats.

Koppla ihop Roku-fjärrkontrollen igen

Om du tycker att din Roku-fjärrkontroll fortfarande inte fungerar, försök sedan att para ihop Roku-fjärrkontrollen igen. För att fortsätta med det, ska du öppna batterifacket för att ta bort batterierna. Du ska ta bort strömkabeln från Roku -enheten och anslut den igen efter 5 sekunder. Sätt tillbaka batterierna när du ser Roku -startskärmen.

Bara tryck och håll ned parningsknappen på batterifacket tills du ser att en parningslampa på fjärrkontrollen börjar blinka. Du kan behöva försöka igen om lampan inte blinkar. Efter 30 sekunder skapar fjärrkontrollen en anslutning och du får dialogrutan för fjärrparning. Denna process kommer också att åtgärda Roku -fjärrkontrollen utan ljus.

Byt batterier

Även om batterierna verkar vara de enklaste, skulle det vara orsaken till att Roku -fjärrkontrollen inte fungerar. Så, kontrollera om de två AAA -batterierna är i gott skick och inte har tagit slut. Ta bort batteriet från fjärrkontrollen och vänta i 5 sekunder. Lägg tillbaka den efter att Roku -startskärmen visas. Du måste vänta i 30 sekunder för din fjärrkontroll för att skapa en anslutning till Roku -enheten. När du inte får dialogrutan för fjärrparning är det dags att byt ut de gamla batterierna med en ny.

Kontrollera om det finns HDMI -störningar

Roku -enheter är benägna att störas av närliggande HDMI -kablar. Det är den vanligaste lösningen om du använder Roku Streaming stick. För att bli av med det här problemet och göra fjärrkontrollen funktionell bör du använda en HDMI -kabelförlängare. Med detta kan din streaming -stick placeras bort från TV: ns HDMI -port.

Vår åsikt

I de flesta fall kommer ovanstående korrigeringar att lösa problemet och fjärrkontrollen återgår till arbetsformen. Men om ingen av lösningarna löser ditt problem, måste du leta efter den nya fjärrkontrollen. Se till att du får den kompatibla fjärrkontrollen när du försöker beställa en ny fjärrkontroll för Roku -enheten.

Om du känner till några andra lösningar som löser Roku -fjärrproblemet, dela det med oss ​​i kommentarerna. Besök vår Facebook och Twitter sida för mer användbara artikeluppdateringar.

0 Shares