Roku kommer inte att ansluta till internet eller trådlöst nätverk: fast

0 Shares

Streaming av medieinnehåll görs enklare med Roku, en av de billig digital mediaspelare. Den stöder strömning av filmer, program, musik, live -tv och mer. Att konfigurera Roku är enkelt med ett Roku -konto. Roku -spelare är ett bekvämt alternativ bland dem som byter ut traditionella kabel -TV -prenumerationer. För att kunna använda Roku är internetanslutningen det viktigaste. Med den kan du strömma innehåll från olika streamingtjänster. Du får garanterad underhållning så länge du har anslutit Roku med WiFi. Men ibland kan du hitta Roku kommer inte att ansluta till ett trådlöst internetnätverk eller så visas inga nätverk. Detta kan bero på olika faktorer och den exakta orsaken till det kan inte hittas. Detta problem kan dock vara felsökat och åtgärdat om du läser det här avsnittet nedan.

Hur fixar jag Roku kommer inte att ansluta till internet / trådlöst nätverk?

Om du har problem med att Roku ansluter till internet kan det lösas på följande sätt.

Sök efter Internetproblem

Om du upptäcker att din Roku inte ansluter till WiFi, felsök sedan för att se om det beror på internet. Du skulle få ett sådant problem även om din internethastighet är låg. Det är möjligt att kontrollera din internetkvalitet inom Roku. Här är stegen.

(1). Öppna Roku inställningar.

(2). Välj Nätverk.

(3). Markera Kontrollera anslutningen alternativ.

Med detta kommer du att kunna hitta om det är internet som orsakar problemet. Utför korrigeringen nedan för att lösa Roku kommer inte att ansluta till internet eller lokalt nätverk.

KORRIGERA – Stäng av andra enheter

När din WiFi används av flera andra enheter, då kan det vara orsaken till att Roku inte blir ansluten till WiFi. Du kan försöka stänga av andra enheter som är anslutna till WiFi. Med detta kommer Roku -enheten att få mer bandbredd.

  • Försök också att flytta routern närmare Roku så att den får en bättre signalstyrka.

Starta om Roku för att fixa Roku kommer inte att ansluta till Internet / trådlöst nätverk

Du kan göra en enkel starta om på din Roku. Eftersom en omstart kommer att åtgärda de mindre okända problemen. Stegen för att starta om Roku är följande.

(1). Navigera till Roku inställningar.

(2). Välj Systemet alternativ.

(3). Markera och välj Systemstart att välja Omstart.

Detta startar om din Roku -enhet. Kontrollera om det har fixat Roku kommer inte att ansluta till det trådlösa nätverket.

Dricks! Förutom att starta om Roku kan du också starta om routern. Detta löser de tillfälliga problemen i nätverksanslutningen.

Använd Ethernet -kabel

De som använder Roku Player och Roku TV kan använda en ethernetkabel för att ansluta den till routern. Detta är den tillfälliga lösningen när anslutning till WiFi misslyckas. Du kan prova detta sätt att ansluta Roku -spelaren till internet.

Vår åsikt

Det här är de möjliga sätten att fixa Roku Won’t Connect to WiFi. I de flesta fall kommer din Roku att ansluta internet. Om det inte löste problemet kan du försöka kontakta Roku hjälpcenter för att söka professionell hjälp.

Har den här informationen i det här avsnittet varit användbar? Dela oss med dina tankar som kommentarer. Besök vår Facebook och Twitter sida för mer relevanta artikeluppdateringar.

0 Shares