Ryssland kommer att betala Apple 147,2 miljoner rubel för att jämföra Apple Watch med en klocka

0 Shares

Den 2 augusti i år väckte det ryska dotterbolaget till Apple en stämning mot Sheremetyevo -tullen och krävde återbetalning av tullbetalningar och ränta på dem. Kravbeloppet var 146,1 miljoner rubel.

Apple Watch Series 4

Skiljedomstolen i Moskva -regionen tillfredsställde Apple Russ krav och beordrade Sheremetyevo -tullen att betala 147,2 miljoner rubel, varav 42,9 miljoner rubel är Apples tullbetalningar, och resterande 104,1 miljoner rubel är ränta. Tullen har justerat betalningsbeloppet för 33 av 36 deklarationer. Två förklaringar förblev okända som felaktiga och överskott på dem återlämnades inte.

Tillbaka 2015 klassificerades Apple Watch av tullen som ett vanligt armbandsur med en tull på upp till 10%. År 2016 väckte Apple tre stämningar om felklassificering av deras produkt. Domstolarna ställde sig dock på tullen. Och först i september 2017 erkände Högsta domstolen Apple Watch som en “komplex enhet för att ta emot och överföra data” utan noll.

Efter det började Apple kräva återbetalning av överbetalningar som betalats för import av Apple Watch. Emellertid vägrade Federal Customs Service detta med hänvisning till att företaget frivilligt betalade tullen.

0 Shares