Så här avbryter du enkelt Verizon Fios Internet Service

0 Shares

Verizon är en av de mest använda telekommunikationstjänsterna i USA. I september 2005 introducerade de Verizon Fios (Fiber Optic Service). Det är ett kombinerat paket med internet, tv och telefontjänster. Under tidigare dagar av Verizon Fios fick det användare exponentiellt. Men med tiden fick användarna en känsla av att Verizon Fios är för dyrt. Många Fios -användare avbröt sin prenumeration och gick vidare till dess alternativ. Om du känner samma sak och vill säga upp Verizon Fios -prenumerationen är det här du behöver göra.

De flesta av telekommunikationsföretagen i USA erbjuder inte avbokning online. Verizon är inget undantag. Du måste gå igenom din avbokningsprocess offline.

Saker att veta innan du väljer att avbryta Verizon Fios

Eftersom du avbryter processen offline måste du ha några saker till hands.

En solid anledning till avbokning: Kundcheferna i Verizon kommer att göra sitt bästa för att inte förlora dig. Om du verkligen vill bli av med Verizon Fios, ha en bra och acceptabel anledning. Du kan säga att du flyttar ut ur staden och i din nya adress, Verizon Fios -tjänsterna är inte tillgängliga.

Returnera all utrustning: Kontrollera om all Verizon Fios -utrustning är i gott skick och lämna tillbaka den. Annars debiteras du för utrustningen.

Avbokningsdatum: Försök att ansöka om avbokningen en eller två veckor före faktureringsdatumet. Eftersom du använder offline -sättet kan det ta fler dagar att avbryta Verizon Fios. Ansök om avbokning så tidigt som möjligt. Även efter avbokningen kan du använda tjänsterna fram till din nästa faktureringscykel. Så det är ingen skada att avbryta tjänsten tidigare.

Så här avbryter du Verizon Fios -prenumerationen

Verizon Fios erbjuder sju prenumerationsplaner. För alla de sju planerna kan du använda följande steg.

(1) Ring Verizon Fios kundtjänst 844-837-2262 mellan måndag till fredag ​​kl. 08.00 – 18.00.

(2) En automatiserad bot svarar på ditt samtal och ber dig ange telefonnummer och kontonummer som är kopplat till Verizon Fios -tjänsten. (Den informationen finns på ditt Verizon Fios -konto)

(3) När du är ansluten till kundchefen, berätta din anledning till avbokningen.

(4) Berätta för dem att du lämnar tillbaka utrustningen, annars tar de betalt för utrustningen.

(5) Sedan kommer chefen att skicka ett mail angående utrustning.

(6) Om allt går rätt är din Verizon Fios prenumerationen avbryts och du debiteras inte för utrustningen.

Om du vill kan du välja avstängningstjänst och med detta kan du stänga av tjänsterna från 3 månader till 9 månader. Under avstängningsperioden behöver du inte betala prenumerationen. Din kundchef leder dig om hur du avbryter tjänsten.

Slutnot

Detta är stegen om hur du avbryter prenumerationen på Verizon Fios. Avbryt eller avbryt din Verizon Fios -prenumeration när du inte använder den och se till att du har övertygande skäl för kundservicen. Om du tvivlar, berätta för oss i kommentarfältet.

Följ våra sociala medieprofiler, Facebook och Twitter för att få fler uppdateringar.

0 Shares