Så här installerar du teckensnitt på Windows 10 på tre enkla sätt

0 Shares

När Windows 10 lanserades i juli 2015 kom det med många nya uppdateringar i anpassningsinställningarna. Lägga till och installera teckensnitt är en av dem. När dagarna går har sättet att installera teckensnitt på Windows 10 utvecklats och nu finns det många sätt att lägga till teckensnitt på Windows 10 -datorer. Den här guiden behandlar specifikt de olika sätten att installera teckensnitt på Windows 10.

Hur installerar jag teckensnitt på Windows 10?

  • Från menyn Inställningar
  • Använda kontrollpanelen
  • Direkt installation

Innan du går in i installationsprocessen, se till att du använder den senaste versionen av Windows 10 (maj 2020 -version).

Typer av teckensnitt

Det finns två typer av teckensnitt tillgängliga, TrueType Fonts (TTF) och OpenType Fonts (OTF). Det är inte så stor skillnad mellan dessa typer. TTF designades av Apple och Microsoft. Detta kommer att innehålla alfabet ensam och det kan installeras på både Windows- och Mac -plattformar.

Å andra sidan designades OTF av Adobe och Microsoft. Dessa teckensnitt kommer att innehålla specialtecken utöver alfabet. Det kan också installeras på både Windows- och Mac -plattformar.

Hur installerar jag teckensnitt på Windows 10 från menyn Inställningar?

(1) Gå till din Windows 10 -dator inställningar.

(2) I fönstret Inställningar väljer du Anpassning alternativ.

(3) Välj nu Teckensnitt funktion.

(4) Du kommer att se en lista över teckensnitt som är installerade på din dator.

(5) Klicka på Få fler teckensnitt i Microsoft Store -knappen högst upp på skärmen.

(6) Du kommer att ledas till avsnittet Teckensnitt i Microsoft Store. Alla free och betalda teckensnitt visas med en förhandsvisning.

(7) Din Windows 10 -dator visar teckensnitt som motsvarar det språk du använder på din dator.

(8) Om du vill ladda ner teckensnitt från andra språk klickar du på Ladda ner teckensnitt för alla språk istället för Få fler teckensnitt i Microsoft Store -knappen i steg 5.

(9) Om du vill avinstallera ett teckensnitt väljer du det angivna teckensnittet i listan över teckensnitt och klickar på Avinstallera knapp.

Hur installerar jag teckensnitt på Windows 10 med hjälp av kontrollpanelen?

Ibland kan du hitta några betalda teckensnitt i Microsoft Store tillgängliga för free på många teckensnittswebbplatser. I den här metoden kommer du att installera teckensnitt från webbplatserna.

(1) Öppna alla webbläsare du har och gå till någon av teckensnittens webbplatser DaFont, Urban Fonts eller FontSpace.

(2) Sök efter teckensnittet som du vill installera och ladda ner teckensnittet på din Windows 10 -dator.

(3) När du har laddat ner teckensnittet extraherar du zip -filen. Filerna relaterade till teckensnitt kommer att extraheras.

(4) Öppna nu Kontrollpanel och gå till A.utseende och anpassning. Välj Teckensnitt alternativ.

(5) Dra och släpp teckensnittsfilen från Utforskaren i Windows till Fonts Library. Teckensnittet installeras på din dator. Teckensnittsfilen kommer att finnas .ttf eller .otf formatera.

(6) Om du vill radera teckensnittet, välj teckensnittet och klicka på Radera knapp. Om den ber om bekräftelse klickar du på Ja knapp.

Direkt installation

I den här metoden kommer du att installera ett teckensnitt direkt från Utforskaren utan Microsoft Store eller kontrollpanelen.

(1) Ladda ner teckensnittet från webbplatsen och extrahera det.

(2) Högerklicka på teckensnittsfilen.

(3) En popup visas, klicka på Installera knapp. Det kommer att installeras.

Om det installerade teckensnittet inte visas i redigeringsprogrammet startar du om programmet. Det nya teckensnittet kommer att läggas till.

Hur återställer jag Windows 10 -teckensnitt till standardinställningarna?

(1) Öppen Kontrollpanel och gå till Teckensnitt sektion.

(2) Klicka på Teckensnittsinställningar på vänster sida av skärmen.

(3) Klicka på på nästa skärm Återställ standardinställningar för teckensnitt. Detta kommer att avinstallera alla manuellt installerade teckensnitt och återställa alla förinstallerade teckensnitt.

Det här är de olika sätten att installera teckensnitt på Windows 10. Metod 2 och 3 kommer också att göras på Windows 8 och Windows 7. Kommentera ditt favoritteckensnitt i kommentarsfältet nedan.

Följ våra sociala medieprofiler, Facebook och Twitter för att få fler uppdateringar från oss.

0 Shares