Så här installerar du VLC på Chromecast med Google TV

0 Shares

VLC är en free och enkelt gränssnittsmediespelare som kan användas för att spela alla typer av video- och ljudfiler. Förutom att spela de lokala mediefilerna kan du också strömma medieinnehåll online. Det bästa med VLC är att det inte kräver något tillägg eller tillägg för någon funktion. Dessutom tar det inte för mycket utrymme på din enhet. Eftersom Chromecast med Google TV är nytt för streamingmarknaden är vissa applikationer inte tillgängliga för installation. Om du undrar hur du får VLC på Google TV visar följande guide proceduren med skärmdumpar.

Så här installerar du VLC på Chromecast med Google TV

Eftersom VLC-appen inte är tillgänglig för Google TV kan du välja sidladdningsmetoden med tredjepartsappen Downloader. Följ stegen nedan för att göra det.

[1] Först och främst installerar du Downloader på Google TV. Downloader är ett populärt verktyg som du använder för att sidladda appar på Google TV.

[2] När du har installerat appen går du till startskärmen för Google TV och väljer Profilmeny > inställningar > Systemet > Handla om.

[3] Tryck på Android TV OS-inbyggd alternativet sju gånger så får du ett popup-meddelande med texten ”Du är nu utvecklare. ”

[4] Gå tillbaka till inställningar > Appar > Säkerhet och begränsningar > Okända källor.

[5] Välj den Nedladdare app och slå på växeln.

[6] Gå tillbaka till huvudskärmen och öppna Downloader-appen. Navigera till URL-fältet och skriv in URL: en för VLC-apk.

[7] När du har angett webbadressen korrekt klickar du på möjlighet att ladda ner apk-filen.

[8] Installationsguiden visas automatiskt när du laddat ner apk-filen.

[9] Tryck på Installera-menyn och vänta några sekunder.

[10] Nu kan du använda VLC-appen för att strömma det lokala eller online mediainnehållet du vill ha.

Alternativt sätt – Casta VLC till Google TV

Du kan också kasta VLC-innehåll från din smartphone till Google TV genom att ansluta båda enheterna till samma nätverk.

[1] Ta din smartphone (Android eller iPhone).

[2] Se till att VLC-appen uppdaterades till den senaste versionen.

[3] Öppna VLC-appen och klicka på Kasta ikonen längst upp till höger.

[4] Välj din Google TV-enhet.

[5] Spela nu den videofil du vill ha och titta på den på TV-skärmen.

Vi kan få VLC-appen i Google TV Store i framtiden. Fram till dess kan du använda antingen sidladdning eller gjutningsmetod för att få VLC på din enhet. Hoppas, de ovan nämnda metoderna är enkla och lätta att förstå.

Om du hade några problem när du installerade VLC på Google TV, känner free att nämna det i kommentarfältet. Under tiden trycker du på följknappen på vår Facebook och Twitter sidor för att läsa våra handledning direkt.

0 Shares