Så här sätter du på LG TV utan fjärrkontroll

0 Shares

LG Smart TV är ett av de populära tv -märkena som låter dig titta på ett brett utbud av mediainnehåll via internet. Oavsett din LG TV -modell får du en fjärrkontroll som låter dig slå på/stänga av TV: n, byta kanal, justera volym, ändra ingångskälla och mycket mer. Du kan dock möta en situation där du hittar sätt att slå på din LG -TV efter att ha skadat fjärrkontrollen. Om du befinner dig i den situationen, här är guiden som du kan använda för att slå på din TV utan att använda fjärrkontrollen.

Hur slår man på LG Smart TV utan fjärrkontroll?

Det bästa och enklaste sättet att slå på din LG -TV utan fjärrkontroll är att använda den fysiska strömknappen på din TV. Du hittar strömbrytaren strax under LG -logotypen på din TV.

Ett enkelt tryck på strömknappen startar din TV. Du kan använda den här metoden även när du har en fjärrkontroll på din hand.

Techowns tips: Hur uppdaterar jag LG Smart TV?

Använd appen LG ThinQ

En av de betydande fördelarna med att ha Smart TV är att vi kan styra hela TV: ns funktioner via våra smartphones. För LG Smart TV kan du använda appen LG ThinQ. Det är officiellt tillgängligt för Android- och iPhone -enheter. Du måste dock para ihop appen med din LG TV för att slå på/av den.

(1) Slå på din LG-TV och se till att din TV och den LG ThinQ-installerade enheten har samma Wi-Fi-anslutning.

(2) Starta appen och tryck på + -symbolen längst upp på skärmen.

(3) Gå igenom informationen på skärmen och klicka OK.

(4) Välj TV ligger under Hushållsapparater sektion.

(5) Appen söker efter enheterna i närheten. Välj din LG TV.

(6) En verifieringskod på din TV -skärm. Ange den på din TV och klicka OK.

(7) Välj LÄNK om du vill länka ditt e -post -ID eller välja HOPPA.

(8) Välj FLYTTA TILL HEM.

(9) Slå nu på/av din TV genom att trycka på strömknappen i appen.

Använd dessa två metoder för att slå på din LG TV när du tappade fjärrkontrollen. Nackdelen med den andra metoden är att den kanske inte fungerar på äldre LG Smart TV -modeller. Prova dessa walk-kast och dela ditt förslag i kommentarfältet.

För de senaste tekniska uppdateringarna, följ vår Facebook och Twitter sidor.

0 Shares