Så här tar du bort rubrik i Google Dokument [On Web & App]

0 Shares

Ibland kan det vara svårt att arbeta i Google Dokument. Även om det liknar Microsoft Word kan vissa specifika uppgifter som ta bort rubrik i Google Dokument, lägga till eller ta bort sidfot, lägga till överskrift och prenumeration, ändra marginaler etc. vara en svår uppgift för dig. När du skriver någon form av dokument bör det ha en rubrik. Men tänk om rubriken du skapade var fel. Du måste bli av med rubriken när du gör den sista korrigeringen. Vissa dokument kräver inte att du behöver ha en rubrik. Om du inte vet hur du tar bort rubriken i Google Dokument hjälper den här artikeln dig att göra det.

Sätt att ta bort rubrik i Google Dokument

Vi vet alla att Google Dokument endast är tillgängligt på webben och smarttelefonenheter. I båda kan du enkelt ta bort sidhuvudet och sidfoten.

  • I webbplattformen
  • I smartphone -appen

Notera: Tänk på att du inte kan lägga till eller ta bort rubrik till en viss sida i Google Dokument. Om du tar bort det försvinner rubriken från hela dokumentet.

Så här tar du bort rubrik i Google Dokument i webbplattform

(1) Medan du arbetar med Google Dokument klickar du på rubrikområdet med muspekaren.

(2) Om du arbetar med ett dokument med fler sidor kan det vara svårt att komma till rubriken. Tryck i så fall på tangentkombinationen Ctrl + Alt + O och då Ctrl + Alt + H att gå till rubriken oberoende av var du är.

(3) När du är i rubrikutrymmet klickar du på alternativ rullgardinsmeny.

(4) Klicka på Ta bort rubrik alternativ. Detta tar bort rubriken från ditt dokument.

Du kan också använda kommandot, Formatera -> Sidhuvud och sidfot -> Ta bort rubrik. Glöm inte att placera markören på rubriken medan du gör detta.

Så här tar du bort rubrik i Google Dokument i appen Smartphone

Vi rekommenderar inte den här metoden eftersom Google Docs -smarttelefonappen inte har en funktion för att radera rubriken. Detta är samma sak för både Android- och iOS -apparna. Du måste använda backspace -tangenten på din smartphone eller så kan du välja hela rubriktexten och radera den.

Detta kommer att ta mer av din tid och därför föreslår vi att du tar bort rubriken på webbplattformar. För bättre navigering, använd Google Dokument i PC.

Google Docs har också ett mörkt läge. Se hur du aktiverar och använder det?

För att avsluta

Det här är olika sätt som du kan använda för att ta bort rubriker i en Google Docs -plattform. Ta bort de oönskade eller felaktigt placerade rubrikerna i ditt dokument. Om du har några tvivel om rubrikerna i Google Dokument, berätta för oss i kommentarfältet. Följ techowns på Facebook och Twitter för att fånga våra senaste artiklar direkt.

0 Shares