Samsung förbereder 7: e generationens 3D V-NAND SSD-enheter

0 Shares

Samsung förbereder SSD-enheter baserat på 7: e generationens V-HAND 3D-minne

Den sydkoreanska teknikjätten Samsung har meddelat att den kommer att slutföra utvecklingen av sin sjunde generation SSD V-HAND-teknik 2021. Och före årets slut kommer den första solid state-enheten med 3D-minne av denna typ att tillkännages.

Den kommande SSD kommer att ha den minsta cellstorleken i branschen. Den nya generationens enhet kommer att använda moduler av samma höjd som sin föregångare, men antalet lager kommer att öka till 176 mot 100 för sjätte generationens V-HAND. Denna ökning kommer att uppnås genom att minska antalet celler med 35%.

Enligt Samsung-representanter är det nya lagringsmediet “optimerat för stora multitasking-arbetsbelastningar.” I synnerhet kan den användas samtidigt som 3D-modellering och konvertering av videofiler sker.

Det koreanska företaget har för avsikt att producera SSD-enheter med den nya tekniken, inte bara för persondatorer utan också speciella modifieringar för datacenter. Samtidigt förbrukar system baserade på den sjunde generationen V-HAND mindre energi, och när det gäller prestanda är de 16% bättre än sjätte generationens V-HAND-enheter.

För närvarande är de tekniska parametrarna för framtida Samsung-enheter okända.

Källa: sammobile.com


Lägg till till dina källor i Yandex News
Prenumerera på i Google News och Pulse.Mail
Vår kanal i Telegram och VK-gruppen


0 Shares