Samsung Galaxy A5 2016, analys

0 Shares

Året har precis börjat och Samsung gör redan sitt. Han har överraskat oss med förnyelsen av Samsungs förstklassiga mellanklass, Samsung Galaxy A5 och A3, nu med nomenklaturen 2016. Idag analyserar vi Samsung Galaxy A5 2016, en enhet med en mycket premium design som inte slutat överraska oss. Tyvärr segrar världen i mellanklassen och det finns mycket direkta rivaler som erbjuder kvalitet till ett mycket överkomligt pris. Kommer detta att vara en värdig rival i mellanklassen?

Design

IMG_9632

Nej, bilden är inte den av en S6, det är den på Galaxy A5, den ser väldigt lik ut, men det betyder ingenting. Byggmaterialen är desamma, glas på baksidan, skyddad med gorillaglas i dess version nummer 4 och aluminiumkanter. Det känns verkligen bra i handen, greppar mycket bra och känns ganska solid. Självklart tar bakrutan fler fingeravtryck än en polis när han gör ditt identitetskort.

Botten är identisk med S6, vi har alla anslutningar nedan, inklusive högtalaren. På fronten, den klassiska Samsung -knappen och de två knapparna (baksida och multiarea) är storleken mycket väl optimerad och ramarna är ganska tunna. Något som utan tvekan uppskattas. Där bak kameran sticker inte ut så mycket längreOm vi ​​lägger den på en plan yta förblir enheten stilla.

Angående tillgängliga färger, vi har guld, roséguld, svartvitt.

Tekniska specifikationer

Mått: 144,8 x 71 x 7,3 mm med en vikt på 155 gr

Skärm: 5,2-tums SuperAMOLED-panel med FHD (1920 x 1080) upplösning (424 ppi) med Gorilla Glass 4

Processor: Exynos 7580, åtta kärnor på 1,6 GHz och 64 bitar

BAGGE: 2 GB

Lagring: 16 GB utbyggbart via microSD upp till 128 GB

Fram kamera: 13 megapixlar f / 1.9 och LED -blixt

Backkamera: 5 megapixlar

Batteri: 2900 mAh med snabb laddning

Anslutningar: 4G LTE, WI-FI, Bluetooth 4.1, NFC, FM-radio, GPS

OS: Android 5.1.1 Lollipop med TouchWiz

Andra: fingeravtrycksläsare

Prestanda

Utan titel 4

Samsung och dess Exynos. Vad skulle vi göra utan dem. I det här fallet monterar enheten en processor Exynos 7580, en 1,6 GHz octa-core processor, åtföljd av 2 GB RAM. De prestanda är utmärkt, kommer vi att kunna köra alla typer av spel utan problem. Uppenbarligen kan vi inte jämföra det med en avancerad enhet, men gör ett mycket bra jobb. När du gör prestandatester, Vi har märkt att det i vissa spel som inte kräver mycket prestanda har vissa lagpunkter, inget viktigt, men sedan har vi försökt väldigt kraftfulla spel och det har inte varit ett problem. Förhoppningsvis är det ett applikationsproblem …

Poängen du har fått in Antutu är 41387, en ganska hyfsad poäng. Det är bara 5 steg under Nexus 6 och 4 för LG G4, avancerade enheter.

Skärm

Ingen titel

Skärmen är fantastisk. Det är svårt att tro att en mid-range-enhet har den här skärmen, en panel SuperAMOLED tillverkad av Samsung själv från 5,2 tum med FullHD -upplösning vad erbjuder några fantastiska färger, mycket mycket rena vita och väldigt mycket rena svarta, a otrolig skärpa och a ljusstyrka som inte lämnar något att avundas andra avancerade enheter. Det är uppenbart att vi inte kommer att märka pixlarna ens med ett förstoringsglas. Mycket bra för skärmen. Utmärkt enhet för konsumtion av multimediainnehåll. Naturligtvis har vi en AMOLED-panel, vi måste dra nytta av den mer, var är Always-on-tekniken?

Kamera

Untitled2

Den bakre kameran är 13 megapixlar, med bländare f / 1.9, kameran det är ganska hyfsat, vi kommer att kunna ta bra bilder utan problem. Även om hon ibland blir galen och Han tar bullriga bilder på oss, han går vilse i skuggorna.. vi förväntade oss något mer. Det är verkligen ganska bra, men för det pris vi förväntade oss bättre finns det enheter med ett lägre pris som tar bättre bilder.

Den främre kameran är 5 megapixlar och det är perfekt, så … Selfies till makten!

Refererar till kamera app. Det är den typiska Samsung. Ami Jag gillar mycket, en app med en utmärkt design, några väldigt coola lägen och sanningen, en applikation som gör fotografiska upplevelsen ännu större. Dessutom, på hemknappen, genom att trycka två gånger öppnar vi programmet, ett mycket intressant och mycket framgångsrikt alternativ.

Programvara och specialfunktioner

IMG_9638

Android 5.1.1 Lollipo med TouchWiz, verkligen en besvikelse att en 2016 -enhet fortfarande levereras med Lollipop. Vad mer vi har ingen förändring, fortsätter vi med samma lager, samma ikoner, samma färgpalett. Det är en cape som är ganska vacker och funktionell, men det det behöver fortfarande poleras. Ibland, särskilt när du surfar på enheten och när du öppnar multitasking, hittar vi vissa fördröjningspunkter och vi förväntar oss fler anpassningsfunktioner, även om de inte är få.

Något riktigt bra är fingeravtrycksläsare, en läsare på framsidan som fungerar utmärkt. Det är snabbt och mycket genomförbart.

Batteri

På batteri slog Samsung inte ut mycket bröst, men det har gjort ett enormt språng, och det överraskar verkligen. 2900 mAh för en 5,2 tums enhet med FHD -upplösning. Ett utmärkt batteri, Det kommer att få oss att komma till slutet av dagen utan problem. Dessutom innehåller den snabb laddning, något riktigt användbart om vi har en oförutsedd händelse.

Pris

Denna enhet kan hittas till ett pris av 429 €, ett riktigt högt pris, men kvaliteten på materialen betalas.

Videoanalys

https://www.youtube.com/watch?v=q6ufYgcm-dk

Slutsatser

Namnlös5

Du kan se att Samsung vill skämma bort mellanklassen, den har uppnått en enhet med förstklassiga material, en utmärkt skärm, mycket bra prestanda, en ganska bra kamera och för att inte tala om anslutningen och införandet av en MicroSD-kortplats. När det gäller mjukvaran kan vi anta att Samsung har velat spara ändringen för S7, men det är verkligen synd att de kommer med Lollipop från fabriken. De kommer helt klart att uppdatera till Marshmallow, men förhoppningsvis snart.

Det enda som återstår att förbättra är priset, som egentligen inte är så dåligt, men det är väldigt högt och i mellanklassen är det mycket konkurrens.

0 Shares