Samsung Galaxy Tab A7 Lite Review: En prisvärd 8-tums surfplatta

0 Shares

Samsung Galaxy Tab A7 Lite är en ny surfplatta som är superbillig från bara 159 dollar. För det får vi en 8,7-tums skärm, en MediaTek-processor och uppdaterad Android 11. Det är en av få 8-tums Android-surfplattor-så är den bra? Det är vad du lär dig i denna Samsung Galaxy Tab A7 Lite -recension.

Design och byggd kvalitet

Samsung Galaxy Tab A7 Lite byggd kvalitet

Med tanke på priset tycker jag att Samsung Galaxy Tab A7 Lite är välbyggd. Vi får en mestadels metallkropp med några plastdelar upptill och nedtill. Jag gillar designen och den ser bättre ut än konkurrenterna från Amazon.

Den är 8 mm tunn, väger 360 g och är tillräckligt smal så att du kan hålla den i en hand. Det är vad du vanligtvis vill kunna göra med en 8-tums surfplatta.

Läs: Det här är de bästa Samsung -surfplattorna

Samsung Galaxy Tab A7 Lite USB C -port

Den har ett standard hörlursuttag, en USB C 2.0 -port och en microSD -kortplats. Det finns ingen fingeravtrycksskanner, men du kan låsa upp den med hjälp av webbkamerans ansiktsigenkänning.

Webbkameran på 2 megapixlar är inte alls bra. Faktum är att särskilt HD -videon från kameran ser lite suddig ut. Det saknas fina detaljer. Och samma sak gäller 8-megapixel huvudkamera. Foton ser bra ut men videon ser överslipad ut.

Jag gillar att vi får två högtalare som erbjuder en riktig stereoseparation. Med tanke på priset tycker jag att ljudet är bra. Men uppenbarligen får du mycket bättre bas och ett mer tilltalande ljud med de mest dyrare surfplattorna.

Visa

Samsung Galaxy Tab A7 Lite -skärm

Samsung Galaxy Tab A7 Lite har en 8,7-tums LCD-skärm med en upplösning på 1340 x 800 pixlar. Det betyder att pixeltätheten är densamma som på vanliga 8-tums surfplattor med en standard HD-upplösning. Det är inte bra och jag önskar att Samsung skulle ha använt en FullHD -skärm. För här ser texter verkligen inte så skarpa ut som de kunde.

Vanligtvis håller du en mindre surfplatta närmare ditt ansikte än en 10-tums. Och det betyder att pixeltätheten måste vara högre för att skärmen ska se skarp ut. Så om du använder telefonen först och sedan byter till A7 Lite tror jag att många tydligt kommer att märka brist på skärpa. Men ja, det är vad du får i denna prisklass.

Läs: De bästa 8-tums tabletterna som testats

Alla andra aspekter är inte bra men bra. Betraktningsvinklar och färgåtergivning är bra och ljusstyrkan är okej. Jag kunde läsa med den medan jag satt på ett kafé utanför. Det är möjligt så länge du inte sitter i direkt solljus men lite ljusare hade varit bättre. Nu är det inte bra i direkt solljus alls, så det är inte en surfplatta eller så.

Det verkar som om Samsung inte täckte skärmen i en beläggning för att förhindra fingeravtryck eftersom jag var tvungen att rengöra skärmen hela tiden.

En annan typ av nackdel är att surfplattan har en Widevine -nivå på L3. Det betyder att du inte kan titta på Netflix med HD -upplösning. Det är inte för mycket av en bummer eftersom skärmen inte har den högsta upplösningen ändå.

Galaxy Tab A7 Lite stöder förresten inte S Pen. Så det här är inte en bra surfplatta för handskrivna anteckningar. Du kan använda generiska pennor gjorda för kapacitiva pekskärmar men de är fruktansvärda och kan vara okej för små barn. Men inte för handstil.

Hårdvara och prestanda

Samsung Galaxy Tab A7 Lite Geekbench 5

Samsung Galaxy Tab A7 Lite har en MediaTek Helio P22T -processor med 3 GB RAM och 32 GB internminne. Utan lådan används 12,5 GB av systemet. Du kan få det med LTE också.

Benchmarkresultat är ganska vecka. Det är mycket långsammare än den större Samsung Galaxy Tab A7 i Geekbench 5 -riktmärket. Med det sagt är dess CPU-prestanda bättre än Amazon Fire HD 8 Plus som är en direkt 8-tums konkurrent. Amazon, som är billigare, har dock en märkbart bättre grafikprestanda. Så den är den bättre spelplattan.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite gpu

Mitt speltest visar att medan du kan spela många spel på Galaxy Tab A7 Lite, måste du välja den lägsta grafiken på i stort sett alla krävande titlar som PUBG Mobile. Det ser inte fantastiskt ut men med låga inställningar går det bra. Men du kommer att behöva leva med enstaka stammare men jag tror att det är spelbart.

Jag spelade lite F1 Mobile Racer och det är också spelbart. Men igen, det ser inte fantastiskt ut och du måste leva med några mindre stamningar. Andra spel som Super Mario Kart körs fantastiskt.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite Super Mario Kart

Själva operativsystemet och vanliga appar som Chrome, Gmail, YouTube och Microsoft Office fungerar bra. När du använder massor av flikar eller växlar mellan appar snabbt måste du ibland vänta lite tills något laddas. Det är att vänta i denna prisklass eftersom detta helt klart är en surfplatta. Så förvänta dig inte en supersnabb upplevelse. Men allt är användbart och lite multitasking fungerar också.

Programvara: Android 11 och OneUI

Samsung levererar Galaxy Tab A7 Lite med Android 11 och OneUI i version 3.1. Det betyder att vi får uppdaterad programvara ur lådan och det är fantastiskt. Vanligtvis är Samsung mycket bättre med uppdateringar än de flesta andra Android -märken. Tidigare har Tab A -serien vanligtvis fått minst två stora uppdateringar. Så jag hoppas att det blir samma sak här.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite Android 11

Med OneUI anpassas standard Android lite. Gränssnittet är inte så tungt som det brukade vara. Några av funktionerna kan vara mycket användbara.

Läs: Det här är de bästa Android -surfplattorna

Till exempel gillar jag att du kan öppna appar i en så kallad popup-vy. Det betyder att det öppnas i en free-flytande fönster som kan vara mycket praktiskt om du använder surfplattan med tangentbord och mus.

Samsung Notes-appen är en fantastisk app för anteckningar för Android. Ja, även utan S Pen och särskilt när du använder andra Samsung -enheter.

Batteri-liv

Samsung Galaxy Tab A7 Lite batteri

Batteritiden är endast genomsnittlig. När du strömmade HD -videor på YouTube med maximal ljusstyrka varade batteriet 6,5 timmar.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite Review: Final Words

Låt oss komma till slutet av min Samsung Galaxy Tab A7 Lite -recension. Jag nämnde ganska många nackdelar som den lågupplösta skärmen, den svaga grafikprestandan, dåliga kameror och den S-Pen som inte stöds. Men faktiskt tycker jag att allt är okej när man väl har övervägt priset. Det är en mycket billig surfplatta och naturligtvis kan man förvänta sig att vi inte får de bästa funktionerna.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite recension

Om du letar efter en billig 8-tums surfplatta tycker jag att Galaxy Tab A7 Lite är ett bra val. Det kan verkligen hålla tävlingen, särskilt på grund av dess design och uppdaterade programvara. Så, om du vill ha något litet för att surfa på nätet, läsa några e -böcker, kanske till och med spela några spel, tycker jag att det är ett bra val.

Men ja, det här är verkligen inte en premiumenhet. Jag önskar att Samsung skulle göra en 8-tums surfplatta i Galaxy Tab S-serien men de har inte gjort det sedan Tab S2. Så jag får inte upp mina förhoppningar.

Låt oss gå till tävlingen.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite design

Om du vill ha något billigare bör du kolla in Amazon Fire HD 8 och HD 8 Plus. Nu ser och känns inte plastkroppen lika bra som Samsung, men skärmen är liknande, grafikprestandan är bättre och batteritiden mycket längre. Men du måste leva med Amazons Android och inte Googles Android.

Den enda avancerade 8-tums Android-surfplattan är Samsung Galaxy Tab Active 3. Dess design ser supergammal ut men det beror på att det är en robust surfplatta som är avsedd för tuffa miljöer. Men skärmen är fantastisk, den stöder S Pen, har en fantastisk prestanda och har massor av programvarufunktioner inklusive Samsung DeX. Det är en fantastisk surfplatta men unik så kolla in min recension innan du köper den.

Nu, om du inte bryr dig så mycket om skärmstorleken, bör du också kolla in standard Samsung Galaxy Tab A7. Vanligtvis kostar det ungefär samma som A7 Lite men har en större 10,4-tums skärm och bättre prestanda. Det är dock inte 8 tum.

0 Shares