Samsung skulle licensiera GPU: er som drivs av AMD eller NVIDIA

0 Shares

Intressant rykte som kommer till oss idag. Det ser ut som, Samsung överväger att driva sina egna processorer Exynos från tredje företags hand. Tanken är välja GPU -teknik från AMD eller NVIDIA.

För närvarande använder den Mali -grafikenheter i företagets egna SoC: er. Men om det här ryktet slutar stämma och sydkoreanern bestämmer sig för en av hans två potentiella flickvänner, Långvariga band med både ARM och Qualcomm skulle brytas.

Exynos 8895

Och varför Qualcomm? Tja, Exynos -processorerna skulle få ett stort uppsving och det skulle inte vara nödvändigt att fortsätta göra olika varianter för olika marknader på dina mobila enheter. Med andra ord, hårdvara Det skulle alltid vara detsamma, varje gång; och kostnaderna skulle minska.

Om du väljer AMD kommer Samsung att ha Polaris-arkitekturen gjord i en 14-nanometer tillverkningsprocess med FinFET-teknik. Men om du bestämmer dig för NVIDIA, skulle du ha Pascal -arkitekturen gjord i 16 nm med samma teknik som dess rival.

I alla fall, vi får vänta tills Galaxy S9 kommer att avslöjas 2018 för att veta vem Samsung kommer att välja, så länge du anser att detta antagande slutligen stämmer.

Samsung Z2 -omslag

Men surret stannar inte här. Producenten av Galaxy -serien arbetar också med att lägga till CDMA -stöd för sina Exynos -chipset. Detta innebär att smartphones av organisationen kommer att ha nytt stöd för det mobila datanätverket. Om allt går enligt plan, Detta projekt kommer att genomföras i september nästa år efter presentationen av Galaxy S8. Naturligtvis har den en nyans av ganska osäkerhet: Samsung gör vanligtvis sina övre intervall på S -linjen officiell i början av året, inte inom det tidsintervall där noten avslöjas.

Trots detta, om CDMA -tekniken är verklig, det sydkoreanska företaget du behöver inte lita på det inbyggda modemet i Snapdragon-chipset från vissa CDMA -bärare som Verizon och Sprint. Med andra ord är detta ännu en anledning att sluta lita på Qualcomm.

Källa: Phone Arena
0 Shares