Samsung visade sin första vikbara smartphone med flexibel skärm

0 Shares

Som en del av Samsung Developer Conference 2018 visade den sydkoreanska tillverkaren sin första flexibla smartphone och egenutvecklade gränssnitt anpassat för att fungera med en icke-standardiserad design av enheten. Det nya objektet har inget namn än.

Samsung Infinity Flex Display

När den öppnas liknar enheten en surfplatta och när den är stängd liknar den en vanlig telefon. Enheten använder Infinity Flex Display -teknik, som gör att enheten kan böjas och böjas flera gånger. Skärmen i sig är täckt med ett speciellt skyddande polymerskikt, vilket gör den inte bara flexibel, utan också mycket hållbar.

Tillverkaren utrustade sin första flexibla pryl med en flexibel 7,3-tums OLED-skärm med en upplösning på 2152 × 1536 pixlar (420 ppi) och ett bildförhållande på 4,2: 3. Denna stora skärm låter dig köra upp till tre applikationer samtidigt. När den är stängd använder den en 4,58-tums extern skärm med en upplösning på 1960 × 840 pixlar.

Infinity Flex DisplaySamsung vikbar display

Specifikationerna för den nya prylen har ännu inte avslöjats. Hittills är detta bara en prototyp och används för att visa flexibel displayteknik. Det är inte känt när Samsungs vikbara smartphone kommer att säljas. Förmodligen kommer den fullvärdiga officiella utgåvan av den flexibla enheten att äga rum på utställningen i januari CES 2019.

Gränssnitt för flexibla smartphones Ett användargränssnitt

Samsung tog också hand om programvarusupport för sina skärmar och presenterade ett skal som heter One UI, som i “tablett” -läge kommer att kunna köra upp till tre applikationer samtidigt.

Ett användargränssnitt

Några av menyerna har förenklats och användarens sätt att interagera med operativsystemet har förändrats avsevärt. Till exempel har vissa knappar på skärmen flyttats närmare mitten eller botten av skärmen, vilket ger utrymme för visning av innehåll och aviseringar.

Ett användargränssnitt är baserat på Android 9.0 Pie. Ett öppet betatest av gränssnittet startar i USA, Tyskland och Korea den här månaden.

0 Shares