Samsungs Smart View-funktion stöds inte längre av Google Cast-enheter på Android 11

0 Shares

Smartphones och surfplattor från Samsung med Android inkluderar en applikation som kallas Smart vy vilket gör att vi kan se en lista över enheter som är anslutna till vårt Wi-Fi-nätverk för att kunna överföra multimediainnehåll trådlöst.

På detta sätt kan vi välja en enhet som är kompatibel med Google Cast- och Miracast-protokollen för att kunna skicka multimediainnehåll från vår mobil och / eller surfplatta till dessa enheter.

Många använder den här applikationen för att kunna casta skärmen på Samsungs mobil eller surfplatta till tv-apparater och Google Cast-enheter, till exempel Chromecast, Android TV-enheter etc. Men när de uppdaterade sin Samsung-enhet till Android 11, stötte de på ett problem.

Smart View-applikationen av One UI 3.0 (Android 11) tillåter inte längre att skicka innehåll till enheter som använder Google Cast-protokollet, vilket endast begränsar sig till enheter med Miracast-teknik eller Samsungs egen utrustning, vilket orsakar irritation för användarna.

På Android 10:

På Android 11:

Klagomålen nådde Samsungs forum och där bekräftade en community-moderator att Smart View i Android 11 inte längre är kompatibel med Google Cast-enheter på grund av ett anslutningsproblem.

Det är inte klart om vi kommer att ha denna kompatibilitet i Android 11 igen, men för närvarande rekommenderar Samsung att man använder Google Home-appen i Play Store för att kunna spegla skärmen på smarttelefonen eller surfplattan direkt på Google Cast-enheter.

Så nu vet du kära läsare, om du är en Smart View-användare och när du uppdaterar till Android 11 stöter du på detta problem, eftersom du redan vet orsaken till problemet och dess tillfälliga lösning.

Med data från Samsung Forum (på koreanska)

0 Shares