Smartphone-transporter faller till rekordlåg på grund av koronavirus

0 Shares

Analytiska företaget TrendForce har publicerat en rapport som utvärderar den möjliga inverkan av koronavirusutbrottet i Kina på mobilindustrin och IT-sektorn i allmänhet. Dokumentet är indelat i flera kategorier, som var och en berör ett visst område.

Smartphones 2019Smartphone-produktionen beräknas minska 12% under innevarande kvartal, det lägsta på fem år. På grund av karantänen har tillgången på komponenter till smartphones avtagit. En brist på kameramoduler förutses också, och epidemin kommer att påverka utvecklingen av 5G-nätverk negativt. En fjärdedel av all fiber i världen produceras i den kinesiska staden Wuhan, där en epidemi bröt ut. Detta kommer att bromsa spridningen av 5G inte bara i Kina utan även i andra regioner, eftersom kinesiska företag är bland de viktigaste leverantörerna av telekommunikationsutrustning. Coronavirusepidemin kommer sannolikt inte att påverka DRAM- och NAND-flashmarknaderna. Deras produktion är mycket automatiserad. Dessutom har företag stora leveranser av förbrukningsvaror. Därför kommer inte Samsung och SK Hynix att påverkas. Totalt sett förväntar TrendForce leveranser av smartwatches med 16%, bärbara datorer med 12,3%, monitorer med 5,2% och TV-apparater med 4,5%.

Men i slutet av första kvartalet i år kommer koronavirusepidemin att minska, produktionsprocessen kommer att återhämta sig och tillverkarna kommer att kunna komma ikapp de kommande kvartalen.

0 Shares