Snapdragon 895 kan ha ett annat namn

0 Shares

Qualcomm Snapdragon 895

Under tiden har de första rykten dykt upp om den påstådda Snapdragon 888 Pro, på nätet har vi redan börjat prata om framtiden för Qualcomm i form av Snapdragon 895. Naturligtvis är det fortfarande tidigt att prata konkret om namnen på chipsets, men det som är viktigt är att den amerikanska chiptillverkaren förbereder ändringar som är värda att överväga. Om vi ​​inte har haft generationshopp med den nuvarande Snapdragon 888 kan detta hända med vad som är undertecknat som SM8450. Förväntas i form av Snap 895, nyheterna ser ganska saftiga ut, vilket avslöjas av detaljerna som läckarna talar om.

Qualcomm förbereder Snapdragon 895: här är de tekniska specifikationerna

Jag hänvisar särskilt till en av de senaste tweetsna från insidern Evan Blass, där vi hittar flera specifikationer av den påstådda Snapdragon 895. Med utgångspunkt från det faktum att produktionsprocessen skulle gå framåt och gå från dagens 5 nm till framtiden 4 nm. Ett steg framåt som skulle översättas till tekniska framsteg både vad gäller prestanda och energieffektivitet.

Låt oss faktiskt inte glömma det Samsung skulle förbereda sig för att lansera nya avancerade SoC-enheter som kan konkurrera med Qualcomm, men som framför allt skulle tillhandahållas Xiaomi. Hittills har faktiskt Samsung mestadels byggt marker för sina produkter, förutom vissa exceptionella leveranser men mycket sällan till företag som Meizu e vivo. Men att ha en kund som Xiaomi kan visa sig vara ett stort slag för Qualcomms kassa, med tanke på mängden modeller som marknadsförs och säljs av Lei Juns företag.

För att inte kompensera för konkurrensen från de andra chiptillverkarna skulle Qualcomm utforma en Snapdragon 895 med en kant i flera avseenden. Förutom 4 nm skulle han bry sig om en ny processor Kryo 780 med kärnor baserade på teknologin utan motstycke ARM Cortex v9. Det finns inte många andra detaljer när det gäller CPU, men det som verkligen är förvånande är grafiksektorn. Ja, eftersom den här SM8450 skulle skryta med en Adreno 730 GPU, vars namn skulle föreslå en betydande uppgradering jämfört med nuvarande referens-GPU. Detta beror på att Adreno 660 på Snap 888 följer Adreno 650 på Snap 865, föregången av Adreno 640 för Snap 855 och Adreno 630 för Snap 845. Eftersom det alltid har varit ett steg framåt på 10 nummer, gå från 660 till 730 det kan betyda en mycket mer innovativ GPU.

CPU och GPU åt sidan, de specifikationer som avslöjats för den påstådda Snapdragon 895 inkluderar RAM LPDDR5, modem Snapdragon X65 5G med mmWave 1 GHz och Sub-6-stöd vid 400 MHz och FastConnect 6900, men också en ny ISP Spectra 680. Det skulle finnas element som Qualcomm Aqstic för ljud och SPU260 för säkerhetssektorn.

Redmi talar på Snap 895

Enligt rykten är Qualcomms produktion av SM8450 (den påstådda Snapdragon 895) planerad till Q3 2021. De första smartphonesna med nästa avancerade SoC förväntas dock komma flera månader senare. Wang Teng Thomas, chef för Redmi, enligt vilken det inte kommer att finnas någon terminal med Snap 895 under andra halvan av 2021. Detta skulle innebära att den första kunde nå tidigt 2022. Med tanke på närheten till moderbolaget, kan det vara Xiaomi Mi 12, som är den bästa i serien med den här chipsetuppsättningen?

Snap 895 i närvaro av producenter: kommer det att övertyga dem?

Efter orden från GM från Redmi har vi nyheter från en läcka från den vanliga Digital Chat Station som Snapdragon 895 (alias SM8450) eller snarare, prover av samma sak har skickats till producenterna (främst kinesiska) för att sedan starta testerna som kommer att leda till att förstå vad som kan förväntas av denna SoC, som ser väldigt lovande ut men som måste ta bort lite bitterhet i munnen som förde Snapdragon 888 (det är därför Pro-versionen kan förväntas), vilket gör producenterna själva mer skeptiska.

Snapdragon 895 och 895+: det blir ett tvåvägsspel mellan Samsung och TSMC

qualcomm snapdragon 895 ryktet 07/05

Vi återvänder för att prata om Qualcomms nästa förstklassiga chipset, som redan har pratats om Riktiga jag men också för tidigare utveckling. Som vi har lärt oss de senaste veckorna kommer de nya halvledarna att vara utrustade med en 4 nm-process, vilket leder till att de blir mer och mer kraftfulla.

Men vem kommer att producera dem? Dikotomin mellan sydkoreanerna i Samsung och den taiwanesiska TSMC, som redan är producenter av Snapdragon 888. Tja, från vi vet det Samsung kommer att producera chipset 895, medan 895+ det kommer att vara privilegiet för TSMC. Kort sagt, det steg för steg vi börjar spåra vägen till 2022 med Qualcomm som syftar till att ta Kinesiska marknaden just med dessa komponenter.

Den nya Snapdragon övertygar om riktmärkena

Först ett verkligt test av kompetens för nästa Snapdragon SM8450 eller 895. Flaggskeppet för den amerikanska jätten, som rapporterats av vissa läckare, genomgick riktmärket för AnTuTu, spelar in poäng på 1 250 i Single-Core e 4000 i Multi-Core. Detta tack vare en Octa-Core-arkitektur uppdelad i: 1 Super Core Cortex-X2, 3 Big Core Cortex-A710, 2 Little Core A510-1 och 2 Little Core A510-2. Den som, trots att den är kraftfull, inte kan övervinna GPU: s tankar AMD för Samsung det är Adreno 730, något bakom.

Snapdragon 989: detta är det möjliga namnet på toppchipsetet | Uppdatering 29/07

snapdragon 898

Läckaren återvänder för att prata om Qualcomms nästa avancerade chipset och meddelar vad handelsnamnet kan vara: inte längre 895, men Snapdragon 898. Dessutom avslöjar insidern närvaron av en Super Core Cortex-X2 (som visas ovan), som anger den maximala klockfrekvensen från 3,09 GHz. Uppenbarligen kommer det att vara en lösning som realiseras a 4 nm från Samsung (medan Plus-versionen ska gå igenom TSMC).

För en eventuell bekräftelse på namnet på SoC måste vi vänta på nya detaljer. När allt kommer omkring är det fortfarande lång tid kvar att debutera, det är bra att ta hänsyn till båda akronymerna (åtminstone för tillfället).

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

0 Shares