Snapdragon X60 är Qualcomms nya 5G-modem inbyggt i 5 nanometer

0 Shares

Ett år efter att ha tagit Snapdragon X55 till världen uppdaterar Qualcomm den nu. Med andra ord, Det amerikanska företaget har precis gjort sitt nya Snapdragon X60-modem officiellt, som stöder 5G. Vi står inför en produkt byggd i 5 nanometer (nm). Detta innebär att den har en högre energiförbrukning tillsammans med ökad prestanda och effektivitet.

Qualcomm Snapdragon X60-modem

När 5G växer i global implementering ger Qualcomm oss ett förslag som kommer att höja prestandanivån för dessa globala nätverk. Om detta säger organisationen själv följande:

”Snapdragon X60: s toppmoderna funktioner är utformade för att ge operatörer maximal flexibilitet för att maximera de tillgängliga spektrumresurserna. Med smartphones baserade på Snapdragon X60 Operatörer kan flexibelt använda en kombination av frekvensband (mmWave, sub-6 GHz inklusive låga band), bandtyper (5G FDD och TDD) och distributionslägen (SA och NSA) för att uppnå optimal täckning med hög hastighet, låg latens nätverk“.

Med tillägg av sub-6 GHz-spektrum kan operatörer öka sina genomströmningar och uppnå upp till 5,5 Gbps. För en 5G SA-operatör med ett spektrum på mindre än 6 GHz kommer modemet att göra det möjligt att fördubbla prestandan i förhållande till sin tidigare generation.

Qualcomm betonar de viktigaste nyheterna med den här enheten som ökar prestanda och kompatibilitet med 5G med tanke på följande viktiga punkter:

Ökad energieffektivitet tack vare 5 nm kompatibilitet med 5G FDD-TDD sub-6 transportöraggregering. Ger mer täckning och snabbhet. 5G TDD-TDD sub-6 transportöraggregering för 5G SA-nätverk för att fördubbla sina topphastigheter jämfört med Snapdragon X55. mmWave-sub6 aggregering ger bättre nätverkstäckning och kapacitet Den nya antennemodulen Qualcomm QTM535 mm Våg Den är mindre än sin föregångare och gör att du kan skapa eleganta, smala och utmärkt utvecklade telefoner.

För att avsluta rapporterar Qualcomm att det för närvarande bygger detta nya Snapdragon X60-modem. De första enheterna för provtagning riktade till sina kunder – mobiltillverkare – kommer att finnas tillgängligt under första kvartalet 2020. Peeero, kommersiellt skulle de slå ut marknaden i början av 2021. Kanske kommer den att landa bredvid flaggskeppsprocessorn för nästa cykel.

Källa: Qualcomm

0 Shares