Snart kommer du att kunna exportera dina foton och videor från Facebook till ditt Google Photos-konto

0 Shares

Trots alla integritetsskandaler som Facebook-jätten har blivit involverad i, finns det fortfarande många människor som fortsätter att använda detta fantastiska sociala nätverk.

Ännu mer än vissa har många foton och videor lagrade på Facebook, många av dem är viktiga minnen, även några av dem lämnar släktingar som har gått bort.

Även om Facebook inte riskerar att stängas, finns det en möjlighet att du kommer att stänga ditt konto någon gång, vilket skulle innebära att du måste säkerhetskopiera alla de foton och videor du har på det sociala nätverket.

Om så är fallet kommer du snart inte att behöva ladda ner allt innehåll, eftersom du nu kan exportera det direkt till Google Foto för att lagra det på en säker plats

Tack vare ett verktyg som Facebook har utvecklat kommer du snart att kunna ha alla foton och videor i Google Foto. Du måste helt enkelt länka ditt Google-konto på Facebook, godkänna överföringen och det är det.

För närvarande är denna tjänst endast tillgänglig i Irland, men det sociala nätverket förväntas möjliggöra det för alla under första halvåret 2020.

Med information från Facebook

0 Shares