Sony lanserar en ny flaggskeppssmartphone med 4K OLED -skärm, avancerad kamera med Zeiss -optik, NFC, stort batteri och Snapdragon 865

0 Shares

Xperia_1_II_11.jpg

Det japanska företaget Sony har officiellt tillkännagivit premium -smarttelefonen Xperia 1 II (uttalas Xperia 1 Mark 2). Företrädare för företaget sa att flaggskeppet när det gäller dess fotofunktioner är jämförbart med Sony Alpha SLR -kameror. Andra fördelar med smarttelefonen inkluderar en 4K-skärm, det senaste topp-chipset från Qualcomm och skydd mot fukt och damm.

Xperia_1_II_6.jpg

Hårdvaruschemat för nyheten är baserat på det mobila chipsetet Snapdragon 865. Den elektroniska fyllningen innehåller också Qualcomm X55 -mobilmodem, som ansvarar för att arbeta i femte generationens nätverk. Minnessatsen innehåller 8 GB “RAM” och en inbyggd flash-serie på 256 GB. Programvarugränssnittet är den tionde versionen av Android OS.

Xperia_1_II_3.jpg

Tillverkaren har utrustat sitt hjärnskap med en filmskärm på 21: 9. OLED -panelen har en upplösning på 3840 x 1644 pixlar (4K -standard) och är 6,5 tum diagonal. Displayens maximala uppdateringshastighet når 90 Hz.

Xperia_1_II_2.jpg

Fodralet skyddas mot repor och skador av ett härdat glas Gorilla Glass 6. Aluminiumramen ger enheten extra styrka. Dessutom finns det skydd mot fukt och damm enligt standarden IP65 / IP68.

Xperia_1_II_8.jpg

Den främsta stoltheten med Xperia 1 II är den bakre fyrkamera, som är ett värdigt alternativ till Sony Alpha DSLR. Designen innehåller tre moduler (huvud, teleenhet och “vidvinkel”) med samma 12 MP upplösning och en ToF time-of-flight sensor. Medan 12MP verkar litet enligt dagens standard, använder Sony exklusiv teknik för att leverera imponerande resultat.

Xperia_1_II_78.jpg

Kameran använder linser från det tyska företaget Zeiss. Det finns funktioner för autofokus och optisk stabilisering. Kameran kan ta 4K -video med 60 bps och 2 K video med 120 fps. Det finns också en Photo Pro-funktion för att finjustera fotograferingsläget. När det gäller selfiekameran har den en 8MP bildsensor och kan spela in 2K -videor med 30 bilder per sekund.

Xperia_1_II_75.jpg

Enhetens strömförsörjning tillhandahålls av ett rymligt 4000 mAh batteri. Batteriet stöder trådbunden snabbladdning på 21 W och snabb trådlös laddning på 15 W.

Xperia_1_II_65.jpg

Enheten fick också ett NFC -chip för kontaktlös betalning och stereohögtalare med Dolby Atmos -stöd. Musikälskare kommer att uppskatta närvaron av ett 3,5 mm -uttag för hörlurar med kabel. Enheten väger 181 gram med en fodralstorlek på 166 x 72 x 7,9 mm. Smarttelefonen kommer att släppas i svarta och lila färger.

Tyvärr meddelades inte det officiella priset på flaggskeppet och detaljhandelsdatumet.


Lägg till till dina källor i Yandex News
Prenumerera på i Google News och Pulse.Mail
Vår kanal i Telegram och VK-gruppen


0 Shares