Sony WH-1000XM2 recension | Brusreducerande hörlurar | SmartWorld

0 Shares

Sony WH-1000XM2 recension

Sony WH-1000XM2, vilket är den bästa brusreducerande hörlurarna. Själva konceptet “bäst” är ofta subjektivt, villkorat (med rätta) av användarens behov, men även med tanke på vad tävlingen har gjort är dessa Sony-hörlurar högst upp. Utan ifs och buts.

Förpackning

De Sony WH-1000XM2 de är en premiumprodukt, och du kan berätta direkt från förpackningen. Full av skrifter och logotyper på utsidan (vi kommer tillbaka senare), rika på insidan. I själva verket hittar vi en praxis vårdnad i konstläder och tyg som rymmer hörlurar och alla andra tillbehör. Det är en ljudkabel matchning, en adapter med dubbel ljuduttag för användning i flygplan och en kabel USB – mikro USB för laddning. Fallets klassiska handböcker kompletterar allt, och ärligt talat skulle vi inte veta vad mer att fråga.

Konstruktion och komfort

Ur estetisk synvinkel förändras inte mycket mellan dem WH-1000XM2 och den tidigare modellen, med undantag för mindre justeringar. Tyvärr är inte ens dörren borta micro USB laddning, som vi skulle ha föredragit att ersättas av en Type-C, med tanke på den långa livstid som hörlurar som dessa borde ha. Detta är dock den enda anteckningen som kan göras till dem.

För resten är hörlurarna välbyggdelegant på sitt eget sätt, men ändå konsekvent. Med andra ord finns det inga ojämna element och komfort har inte offrats på designaltaret. Jämfört med andra hörlurar runt om i världen gillade vi det faktum att dra inte åt för mycket på örat. Till detta går du med i vikt innehåll, cirka 275 gram (lite men inte särskilt lite), och du kommer att förstå att du kan bära dem bekvämt även hela dagen.

Vadderingen i kontakt med paviljongen är i konstläder eller syntet. Det är varken kvävande eller överdrivet “svettigt”, men just nu är det vinter. Huvudbandet är istället vadderat, men bara i den övre delen, det som är mest i kontakt med huvudet. Resten är plast, förutom aluminiumkärnan. Detta ger WH-1000XM2 stor flexibilitet, även om det är bättre att inte överdriva det genom att förstora dem. Beläggningen på de två paviljongerna är också gjord av plast som efterliknar en viss lädereffekt tack vare en porös konsistens. Hörlurar är också vikbar, så att de passar bekvämt i deras fall.

På höger paviljong hittar vi beröringskontroller, helt osynlig för syn, medan på vänster hörlur finns symbolen förNFC och de enda två fysiska knapparna. Den för ström på / ihopkoppling / av och den som växlar mellan brusreducering / omgivande ljud / nollavbrott. På båda sidor av hörlurarna kan du se mikrofoner användbart för aktiv brusreducering. Vi klargör att brusreduceringen också fungerar via kabel, men det är nödvändigt att hörlurarnas batteri inte är noll.

Ljudkvalité

Ljudkvaliteten på WH-1000XM2 är mycket bra, för brusreducerande hörlurar. Detta betyder två saker. Å ena sidan det de är inte audiofila hörlurar, även om ingen någonsin sa att de var det. (Vi kunde diskutera långt termen “audiophile” i sig och dess tillämpning på världen av trådlösa hörlurar.) Å andra sidan betyder det också att Sony har lyckats skapa en brusreducering som sticker ut från tävlingen. Det sticker ut både när det gäller att motverka miljöbuller och kvaliteten på det reproducerade ljudet. Det känns inte som att ha ett högpassfilter som ibland finns i konkurrerande modeller.

Ljudet av WH-1000XM2 det förblir mest naturligt och oförändrat även med aktiv brusreducering, så att du kanske märker en viss skillnad bara med hörlurar i en lugn miljö, dvs där brusreducering inte behövs på förhand. När det gäller omgivande ljud kompenserar fördelen med annullering helt klart allt annat. Dessutom, tack vare optimeringsfunktionen i appen (se nedan), är brusreduceringen kalibrerad enligt dina öron och atmosfärstryck, vilket eliminerar den “känsla av grotta och klaustrofobi” som är typiskt för normala hörlurar.

När det gäller ljudkvaliteten i allmänhet, brusreducering åt sidan, handlar den viktigaste kritiken som vi känner för höga toner. Sony rapporterar a frekvenssvar anmärkningsvärt, att det via Bluetooth är i storleksordningen 20 Hz – 20 000 Hz (sampling vid 44,1 kHz) / 20 Hz – 40 000 Hz (LDAC-sampling vid 96 k Hz, 990 kbps), medan det är kabelanslutet är det 4 Hz – 40 000 Hz. i stället försvinner något i de medelhöga / höga tonerna, oavsett om ljuduttaget används eller inte, vilket pläterar allt hår. När du lyssnar pop / rock du kommer antagligen inte märka något av det. I klassisk musik istället är det mer sannolikt att märka det. Att vara hörlurar designade speciellt för användning på resande fot, kanske inte klassikern är det typiska målet, men i vilket fall som helst är det något att ta hänsyn till. Basen är bra: inte överdriven, men närvarande och tydligt urskiljbar från resten.

Listan över Bluetooth-profiler stöds är mycket lång: A2DP, AVRCP, HFP, HSP, medan jag codec stöds är SBC, AAC, aptX, aptX HD och LDAC. Tänk på att de två sistnämnda är mycket nära förlustfri kvalitet, och att Android Oreo har inbyggt LDAC-stöd (tack vare Sony), vilket gör de här Sony-hörlurarna något framtidssäker.

Stora intryck på båda kvalitet i samtalet. I telefonsamtalet har vi alltid hört lyssnaren på ett tydligt och kristallint sätt, även vid låga volymer. Användarens röst hörs också lika bra.

Vi stänger med en nick till ljudets rumlighet Vi sprang några binauraltest som helt övertygade oss om att ljudet kom från en viss riktning. Utmärkta intryck därför också på denna front.

App och funktioner

Sony gjorde en bra jobbat också med ansökan om Android och iOS relatera till WH-1000XM2. Detta gör att du kan hantera, på en enkel och enkel skärm, många alternativ.

  • Adaptiv ljudkontroll: förstår vad du gör (sitter, går, springer, etc.) och den miljö du befinner dig i och justerar ljudet därefter. Det fungerar, men med tanke på att det finns en knapp på hörlurarna också för att växla mellan avbrytande, omgivande ljud och nollavbrott, har jag funnit mig bättre att göra det för hand.
  • Kontroll av omgivande ljud: Med den här växeln kan du välja om du vill aktivera avbrytandet av bruset eller justera dess intensitet på en skala av 20 nivåer. Också närvarande är rösten “fokuserad på rösten”, som använder mikrofonerna i hörlurarna förstärker rösterna omkring dig. Samma sak kan uppnås genom att placera handflatan på hörlurarnas högra paviljong. Detta är en mycket bekväm funktion för att höra ett meddelande på ett flygplan / station eller om du vill prata med någon utan att ta av dig hörlurarna.
  • Brusreducerande optimering: Justerar ljudet efter hur du bär hörlurarna och atmosfärstrycket. Användbar att upprepa till exempel under en flygresa.
  • Ljudpositionskontroll: Du kan bestämma om ljudet ska komma från en viss riktning (vänster / höger / mitt fram, vänster / höger bak).
  • Ambient Surround: simulerar olika miljöer, nämligen Arena, Club, Outdoor scen och Concert hall. Visst imponerande, om du gillar denna typ av modifiering.
  • Utjämnare: Ljus, Entusiastisk, Lugn, Avslappnad, Sång, Diskantförstärkning, Basförstärkning, Tal, Manuell, Anpassad 1/2
  • Ljudspelare: namnet säger allt. Kontrollera också uppspelning från andra appar om den körs vid den tiden.
  • Ljudkvalitetsläge: Du kan välja om du vill prioritera ljudkvalitet eller anslutningsstabilitet. Jag har alltid använt det första alternativet med tillfredsställelse. Till och med ungefär tio meter från källan och med två väggar (inte omkrets) i mitten hade jag inga problem med ljudstabilitet.
  • DSEE HX: Detta är en Sony-teknik som förbättrar förlustfria ljudfiler, till exempel MP3. Intrycket är att det minskar den totala volymen lite, medan i kvalitativa termer, om originalfilen redan är mycket komprimerad, förvänta dig inte mirakel. Även bara för placeboeffekten gör det inte ont att hålla den aktiv hela tiden.

Ansökan Hörlurar kort sagt, det passeras med full poäng. Den enda bristen är att dessa hörlurar från Sony tyvärr inte hanterar fler Bluetooth-parningar. I vissa konkurrenskraftiga modeller kan du styra de olika parade enheterna från appen. I WH-10000XM2 istället måste du använda den enhet du vill ansluta till för att tvinga anslutningen, om det fanns mer än en inom räckvidden, bland de som redan var ihopkopplade.

Autonomi

Trots den mycket använda teknologin har Sony WH-1000XM2 de har en bra autonomi. Rikliga 30 timmar i batterianvändning, över 40 timmar om du vill ha brusreducering även vid trådbunden användning. Uppenbarligen är det inte nödvändigt att slå på hörlurarna för att enkelt kunna lyssna via ljuduttaget.

Pris

Prislista på 380 €: Sony ber om så mycket för sin WH-1000XM2. I själva verket är det praktiskt taget samma pris som den direkta konkurrensen, och redan på Amazon, beroende på ögonblicket, är det möjligt att hitta dem för något mindre. Sonys paket är också särskilt komplett, både ur tillbehörssynpunkt och funktionalitet. Det är inte ett populärt pris, men paradoxalt nog, med denna kvalitet är det också en av de bästa.

Foto

0 Shares