Sony Xperia Z5 Compact, analys

0 Shares

IMG_8313

Sony återvänder till striden med sin lilla men mobbade smartphone. de Sony Xperia Z5 Compact, en terminal, som som namnet antyder är kompakt, men har funktioner som är värda en avancerad enhet. för ja, en avancerad enhet behöver inte vara bra. Idag analyserar vi den här lilla terminalen, som jag redan förutse som har gett mig en mycket god smak i munnen.

Design

IMG_8388

Sony fortsätter i sin linje, och vi gillar, kontinuerlig och vacker design, med frostat glas på baksidan, vilket ger en mycket premium touch till terminalen och en mycket trevlig touch. Kanterna är helt plast och de är ganska tjocka, Detta beror på fingeravtrycksläsaren som finns på enhetens högra sida, ja, på en kant, där på / av -knappen måste gå. Tack Sony, för att du tänkte lite, det var inte så svårt heller. Å andra sidan är volymen upp och ner knapparna inte särskilt korrekta, men eftersom vi är kompakta kommer vi inte att ha några problem när vi trycker på. Något som de redan gjorde i de andra enheterna är att avsätta ett utrymme på enhetens vänstra kant till två hål, som används för att placera ett band.

Tekniska specifikationer

Mått: 127,3 X 64,7 X 8,99 mm med 138 gr

Skärm: 4,6 ”HD -upplösning (1280 x 720) Triluminos -skärm.

Processor: Qualcomm Snapdragon 810 V2.1 Octa-core, 4 x 2,0 GHz + 4 x 1,5 GHz

BAGGE: 2 GB

Lagring: 32 GB

Backkamera: 23 megapixlar, Sony Exmor RS -sensor

Fram kamera: 5 megapixlar

Batteri: 2700 mAH

Anslutningar: WIFI, BTH 4.1, NFC, GPS, FM -radio

OS: Android 5.1 Lollipop

Andra: Vatten- och dammbeständighet, fingeravtrycksläsare.

Prestanda

jag gav upp

Eftersom det är kompakt betyder det inte att det inte är särskilt kraftfullt, tvärtom har Sony velat skämma bort det lika mycket som sina äldre bröder, det bästa av det bästa! Qualcomm Snapdragon 810, version 2.1, med 2 GB RAM. Resultat? Enastående prestation, som kan köra de mest krävande spelen utan problem. Naturligtvis verkar 2 GB -konfigurationen lite för oss, men det förändrar inte enhetens prestanda alls. systemets flytbarhet är mycket bra och trevlig.

Skärm:

IMG_8403

Sony har beslutat att implementera en panel 4,6 tum, med HD -upplösning (720 x 1080). Även om upplösningen är ganska låg, är sanningen att det är en utmärkt skärm. Vi behöver inte FullHD för en sådan fasthållen skärm. Tack vare också triluminos teknik vi fick några utmärkta färger och otrolig ljusstyrka. När du går ut är det förvånande att det ser så bra ut.

Jag upprepar samma sak hela tiden, upplösningen är inte allt, tydligt exempel!

I avsnittet skärminställningar har vi ett alternativ där vi kan ändra färgernas tonalitet. Välj mellan mer levande färger eller mer mättade färger.

Kamera

IMG_8364

Excellent! det är vad jag kan säga om den kameran, en sensor 23 megapixlar otroligt, ger utmärkta detaljer, mycket ljusa och levande färger. Vi kan inte säga något mer om den här kameran. Jag kan försäkra dig om att du inte kommer att sluta ta bilder. Vi har också en specifik knapp för kameran som gör det lättare för oss att komma in i appen och är mycket användbar för att ta snabba bilder.

När det gäller den främre kameran på 5 megapixlar Det är också utmärkt och vi kommer att kunna ta selfies utan problem.

Kameraprogrammet är ganska användbart och intuitivt, även om det inte är det bästa i design, en app med manuellt läge, som fungerar som det ska, samt mycket roliga tillägg för att kunna spela med våra fotografier.

programvara

IMG_8327

Android 5.1.1, med Sonys eget lager, ett mycket fint lager och med många likheter med Android Pure. Jag gillade det, det är flytande, enkelt, vackert och med några anpassningsinställningar att det uppskattas att de finns där, till exempel att kunna öppna en applikation i ett flytande fönster.

Något som jag inte gillade särskilt mycket är att vi har enmycket hög hastighet av förinstallerade applikationer, de flesta är från Sony själv och vi kan inte avinstallera dem.

Särskilda funktioner

IMG_8324

Låt oss börja med att prata om fingeravtrycksläsare, en läsare som, som sagt, är placerad på enhetens högra sida, förutom att det ser väldigt bra ut, är det en sensor som fungerar korrekt. För att få det att fungera måste du trycka på knappen, vilket också gör oss till funktionen att slå på eller stänga av enheten.

Den andra anmärkningsvärda funktionen är certifiering av denna enhet, IP67, vatten- och dammbeständig, men vänta. Sony publicerade nyligen på sin webbplats att om du våtade enheten och den slutade fungera eller gav ett fel, tog Sony inte över. Vi har blött det och ingenting har hänt, enheten fortsätter att fungera korrekt, men du vet att om du blöter den och den går sönder tar inte Sony över. Det är också en stor detalj att de införlivar denna certifiering, som inte har haft en vattenolycka med sin smartphone.

Batteri

Batteriet är 2700 mAh, Det är ett utmärkt batteri, eftersom vi inte behöver mer med skärmens konfiguration. Vi har kunnat anlända en och en halv / två dagar utan problem. Tack också till uthållighetsläge med Sony -enheter kan vi vara säkra och lugna.

Uthållighetsläget är ett energisparläge som Sony -enheter innehåller, vilket innebär att när vi har låst enheten är flera funktioner inaktiverade så att vi kan spara batteri.

Pris

Vi kan hitta den här enheten på Amazon för ungefär 439 €.

Videoanalys

https://www.youtube.com/watch?v=NBd4klo0zuM

Slutsatser

IMG_8396

Om du letar efter en terminal med avancerade funktioner, premiumdesign och ett mycket anständigt pris, tänk inte mer, du hittar inte samma terminal, utmärkt skärm, otrolig kamera och ett brutalt batteri. Det finns inga fler ursäkter. Nu ser vi enheter upp till 6 tum diagonalt och den här har 4,6. Inte alla vill ha en bra avancerad smartphone …

Definitivt. Detta är det bästa alternativet för en liten och kraftfull Android -mobil.

0 Shares