Tablet -leverantörer försöker få en solid marknadsandel i centrala och …

0 Shares

Det verkar som om surfplatta och 2 av 1 sändningar i Central- och Östeuropa har minskat med mer än 20% under första kvartalet 2015, jämfört med samma tidsram förra året. Informationen kommer från IDC, så den är så solid som den blir. Allt kommer från Mellanöstern och Afrika Quarterly Tablet Tracker.

130131065017-tabletter-ipad-kindle-surfplatta-stora

Problemen med marknaden omfattade den negativa ekonomiska situationen i Ryssland och Ukraina och styrkan i den amerikanska dollarn, jämfört med de lokala valutorna. 2,7 miljoner enheter skickades till de lokala kanalerna under de tre första månaderna 2015. Marknadens växande mognad, vilket innebär längre livscykler för enheter och populariteten för phablets som grävts in i skifferns marknadsandel.

Trots CEE -marknadens mognad och mättnad finns det några segment med tillväxtpotential. Till exempel är 2 i 1 -modeller och enheter med 4G -anslutning och ökad lagring fortfarande populära. Stora batterier efterfrågas också från moderna modeller. Mobiltabletter växer snabbare än hela tablettsegmentet, vilket också hände förra året.

surfplattor

Mobiloperatörer driver sådana enheter, både till sin vinst och till OEM -tillverkare. Lenovo fortsätter att utvecklas, med konkurrenskraftiga priser och tilltalande specifikationer, medan Apple fortsätter att falla, liksom Samsung. ASUS får bättre rep från sina 2 i 1 -modeller än surfplattor, även om Computex kan komma med några godsaker som kommer att sälja bra i Europa. Prestigio är ett lokalt europeiskt varumärke som inte lyckades prestera lika bra som de andra rivalerna, bara levererade ungefär hälften så många modeller som ASUS under första kvartalet.

0 Shares