Tabletapplikationsprocessor Leveranser till Kina Förväntas växa 18,6% i följd

0 Shares

Siffrorna som Digitimes Research sammanställt har visat att tablett -AP -sändningar förväntas växa med 18,6% i följd, under andra kvartalet i år och nå cirka 29 miljoner enheter.

4-till-8-Core-Tablet-processorer-kommer att släppas av MediaTek-i-2014-403268-2

Efterfrågan på slutmarknaden återhämtar sig och även om surfplattor har haft en stenig början på 2015 kommer de ojämna tiderna snart att vara borta. De tre bästa leverantörerna från den kinesiska AP -marknaden, MediaTek, Rockchip och Intel kommer att stå för 59,1% av tabletterna AP -leveranser under det andra kvartalet. Det är 0,8% mindre än föregående kvartal, men ordern förblir oförändrad, med Intel fortfarande den tredje största leverantören av surfplattor.

Det kinesiska surfplattans ekosystem är nära att mogna och marknaden registrerar en mycket gedigen konkurrens. Efterfrågan på surfplattor ser dock ingen större tillväxt. Jämfört med andra kvartalet 2014 sjönk surfplattans AP -leveranser till Kina med 6,4%. Mediatek visade tecken på nedgång under första kvartalet, men nu förväntas det få ett rejält lyft tack vare de ökade kundernas krav.

Deras andel kommer fortfarande att sjunka från 24,3% i Kina till 23,9% under det andra kvartalet.

0 Shares